donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportZalk vergeet winst mee te nemen uit Swifterbant

Zalk vergeet winst mee te nemen uit Swifterbant

-

De wedstrijd tegen Swift moest Zalk winnen om aansluiting met de koppositie te kunnen blijven behouden maar de voortekenen waren niet best. Leroy Penninkhof was geschorst en de waslijst van geblesseerden groeide deze afgelopen week gestaag. Roel Vinke en Georgie Huisman zijn langdurig geblesseerd, en ook Robin Haverkamp en Aart Schreuder liepen afgelopen week blessures op en het was de vraag of zij wel mee konden spelen. Uiteindelijk bleek dat zij toch in staat waren om aan de wedstrijd te beginnen en behoefde het gehele elftal niet overhoop gehaald te worden.

zalkDe eerste twintig minuten golfde het spel wat op en neer met veel foutieve passes van beide kanten, het was allemaal “net niet” Het duurde tot aan de 22 minuut voordat Zalk echt gevaarlijk werd, Jurjen Hofstra werd de diepte ingestuurd en zou alleen op de doelman af gaan maar de verdediger van Swift belette hem de doorgang door Jurjen vast te grijpen, met als gevolg een gele kaart voor de verdediger en een vrije trap voor Zalk. De vrije trap werd door Stephan van Ommen keurig om het muurtje gekruld maar een verdediger van Swift kon alsnog redding brengen. Zalk viel vervolgens wel aan maar was in aanvallend opzicht niet bij machte om de verdediging van Swift in ernstige problemen te brengen. De uitvallen van Swift waren gevaarlijk en Henri Vinke moest enkele keren goed handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 37e minuut moest Aart Schreuder zich laten wisselen, hij kreeg opnieuw last van zijn hamstring en verder spelen was niet mogelijk. Hierdoor verdween de creativiteit op het middenveld. Karl Spillane werd ingebracht en daardoor werd de druk op de verdediging van Swift nog meer opgevoerd. In de 38e minuut liep Zalk tegen een 1-0 achterstand op. Een dieptepass werd door de verdediging niet goed beoordeeld en de aanvaller Swift was er als de kippen bij om de bal met een lob over de uitkomende doelman Jim van der Wijk heen in het doel te schieten.

Vlak voor de rust kreeg Zalk nog de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, een steekballetje van Karl bracht Simon van Halm in stelling maar zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning (kon er nog net de vingertoppen achter krijgen) door de doelman uit het doel gehouden. Na de rust was het opnieuw Zalk dat veelvuldig de aanval zocht maar de passes waren vaak niet nauwkeurig genoeg en ook de individuele acties lukten niet of nauwelijks. Kansjes deden zich wel voor maar een beetje geluk ontbrak de ploeg deze middag. In de 64e minuut viel Stephan van Ommen geblesseerd uit en werd vervangen door Gerjo Vijge. Doordat de tijd begon te dringen lieten ook de verdedigers zich meer voorin zien maar daardoor vielen er wel gaten in onze verdediging. Swift kwam er veelal gevaarlijk uit maar zij wisten niet goed met de kansen om te gaan. In de 86e minuut mocht A-junior Niek Boeve zijn opwachting maken, hij verving Sander Vinke. In de 88e minuut viel dan toch nog de verdiende gelijkmaker, Karl Spillane schoot vanaf randje 16 meter gebied de bal strak en laag in de hoek. Zalk bleef vervolgens aandringen om ook nog de volle winst uit Swifterbant mee te kunnen nemen maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. De laatste counter van Swift werd door grens- en scheidsrechter niet als buitenspel beoordeeld waardoor er een drietal spelers van Swift alleen op Jim afgingen en dit prima uitspeelden. Hierdoor verloor Zalk de wedstrijd met 2-1.

Zalk sluit de eerste competitiehelft met een vijfde plaats op de ranglijst af, een hogere positie had er zeker ingezeten maar het geluk zat de ploeg niet altijd mee. Wij zullen hopen dat de geblesseerde spelers in de winterstop voorspoedig herstellen zodat de tweede seizoenshelft met een fitte selectie gestart kan worden. Er is nog niets verloren wij zijn pas op de helft van de competitie, er is nog veel mogelijk ! Volgende week zaterdag gaat de selectie met aanhang naar Bottrop in Duitsland om de eerste seizoenshelft af te sluiten met een gezellig uitje.