HomeRegiosport't Harde laat Wilsum kansloos

’t Harde laat Wilsum kansloos

-

Verslag door Patrick Plette

Wilsum is zaterdag tegen een nieuwe nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Dick Schrijer kwam er op het eigen kunstgrasveld niet aan te pas tegen ’t Harde en verloor terecht met 0-3. Zo verliest Wilsum de aansluiting met de subtop, terwijl de gasten zich op de 2e plek nestelen in de 4e klasse D.

Na de berichtgeving van de regering kon de wedstrijd van vandaag zomaar eens de laatste competitiewedstrijd zijn van 2021. Hoe lekker zou het zijn om dan in ieder geval met 3 punten de vroegtijdige winterstop in te gaan? Dat was waar Wilsum het voor moest doen vanmiddag. Dit moest gebeuren, door diverse afwezigen, met de volgende spelers: Teko Malanda – Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Patrick Plette (c), Jelmer Sollie – Rienk vd Wetering, Alwin vd Wetering, Job Kragt – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Gerhard Bolt, Joram Riezebos, Stef Schrijer, Michel Boeve en John Veenstra plaats.

Gesteund door de wind in de rug begon Wilsum goed aan de eerste helft. Het eerste kwartier speelde zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers, maar tot gevaarlijke momenten leidde dit nauwelijks. Na een kwartier spelen kantelde het duel licht in het voordeel van ’t Harde, maar ook de bezoekers wisten nauwelijks gevaarlijk te worden. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging naast en dat was het dan ook wel qua wapenfeiten van de gasten. Toch viel er voor rust wel een treffer te noteren. Zo’n 5 minuten voor rust zorgde miscommunicatie tussen Jelmer Sollie en Daniël Niemeijer voor een inworp voor ’t Harde. Een middenvelder draaide vervolgens te makkelijk weg, had een goede steekpass in huis en zag de linksbuiten de bal onder Teko Malanda door in het doel schieten: 0-1. Dat dit de ruststand was, was geen verrassing aangezien er weinig gebeurde voor beide vijandelijke doelen.

Ook het eerste kwartier van de tweede helft was voor Wilsum. De ploeg bouwde van achteruit op en probeerde zo de voorhoedespelers in te schakelen. Dit lukte wel, maar ook ditmaal leidde dit tot weinig gevaar voor het doel van de bezoekers. Een voorzet van Rienk vd Wetering leek precies op het hoofd van zijn broer, Alwin vd Wetering te vallen, maar een verdediger wist dit ternauwernood te voorkomen. Even later wisten de bezoekers de bal niet uit het strafschopgebied te krijgen, maar ook nu slaagde Wilsum er niet in om het doel onder vuur te nemen. De gasten loerden op de counter en werden gedurende de tweede helft steeds gevaarlijker. Zo ontsnapte de rechtsbuiten aan de buitenspelval, maar zijn inzet belandde op de paal. Zo had Wilsum geluk dat het nog 0-1 stond.

Zo’n 20 minuten voor tijd viel alsnog de 0-2. Een opmerkelijke treffer. Linksback Jelmer Sollie speelde de bal terug op zijn doelman. Malanda schatte de bal verkeerd in en kreeg de bal niet onder controle. Tot Wilsums verdriet hobbelde de bal het doel in: 0-2. Joram Riezebos kwam hierna in de ploeg voor Job Kragt. Marijn Mijnheer verliet de defensie om zich voorin te posteren en Wilsum ging het bekende ‘alles of niets’ spelen. Dit werd uiteindelijk niets.

Eenmaal werd Wilsum gevaarlijk, maar Gert Jan Sollie kon net niet bij een voorzet van Niemeijer. De gasten controleerden de voorsprong en loerden op de counter. De gasten brachten een razendsnelle spits in het veld en hij kreeg tot driemaal toe de kans om Malanda te verschalken, maar tot driemaal toe bracht Malanda fantastisch redding. Uiteindelijk moest hij toch nog eenmaal capituleren toen hij een voorzet vanaf links niet kon pakken en zag hoe de bal in het lege doel werd getikt: 0-3. Dit was ook de eindstand.

Een verdiende overwinning voor ’t Harde. Wilsum gaf 75 minuten nauwelijks iets weg, gaf 2 doelpunten cadeau en creëerde zelf bijna niets. Pas in het laatste kwartier, toen Wilsum meer risico ging nemen, kregen de bezoekers meer kansen en werd er dus nog eenmaal gescoord.

Volgende week staat de wedstrijd in Dronten tegen Reaal op het programma. Grote vraag is natuurlijk of dit duel door zal gaan