Kampenion bekert verder en gaat naar Hongarije

Archieffoto opening Mini-Olympiade / tafeltennissers met prijzen en oorkonden. © G. Wessels
Archieffoto opening Mini-Olympiade © G. Wessels

Na afloop van de voorjaarscompetitie, die voor Tafeltennisvereniging Kampenion zo succesvol verliep, deden nog drie teams mee aan de bekercompetitie. Zo kunnen de liefhebbers nog wat langer wedstrijden spelen; de najaarscompetitie is immers nog ver weg.

Het leuke van de bekercompetitie is dat men daarin de strijd kan aanbinden tegen spelers uit een andere – hogere of lagere – klasse. De mindere speler krijgt dan een paar punten voorsprong en zo blijven de wedstrijden spannend. Het eerste bekerteam bestaande uit Ivan Hollander, Jordy ten Have, Danny Visscher en Nick Kuipers, versloeg Smash-In 1 met 13 – 5. De Kampenaren bereikten daarmee de 1/8 finales en spelen vrijdag thuis tegen Smash ’70 1. Het 2e en 3e bekerteam overleefden de poulewedstrijden niet en kunnen van de zomerstop gaan genieten.

A.s. donderdag vertrekken enkele Kampenionners met begeleiders naar Papá, onze partnerstad in Hongarije. Daar vindt zaterdag de jaarlijkse Mini-Olympiade plaats waar zij uitkomen in een toernooi met tafeltennissers uit o.a. Roemenië en uit verschillende plaatsen in Hongarije. Meestal is dit een sterk bezet toernooi waar Kampenion op hoog niveau goed voor de dag komt. Ditmaal wordt vooral veel verwacht van Gert-Jan de Lange en Guido Wessels die nog net jong genoeg zijn om aan dit jeugdtoernooi mee te mogen doen.

Gelet op de weerberichten zal het een zware (= vooral warme) dag worden voor de jonge Kampenaren en hun trainer en coaches.
Om nog meer te doen voor de jeugd en voor extra trainingsmogelijkheden voor jeugd spaart Kampenion voor een tafeltennisrobot. Iedereen kan hierbij helpen via de actie ‘Spek de kas van je club’ van de Jumbo. Een tafeltennisrobot helpt bij de trainingen in de hal van Kampenion. Spelers kunnen bij hun training in hun eentje tegen deze robot oefenen op speciale technieken.