Taalpunt Kampen zoekt vrijwilligers

Wat is een Taalpunt? 

Deelnemers kunnen er terecht als zij de Nederlandse taal beter willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Ze worden er geholpen bij het zoeken naar een passende cursus of taalcoach. Het Taalpunt is er ook voor vrijwilligers. Zij kunnen er alles te weten komen over de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Training voor Taalvrijwilligers

Elke vrijwilliger volgt een basistraining. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en over hoe volwassenen leren. Ook oefen je met het voorbereiden van een bijeenkomst met de deelnemer(s) en maak je kennis met speciaal lesmateriaal. De training bestaat uit vier dagdelen.

Ondersteuning

Taalvrijwilligers krijgen bij het begeleiden van hun deelnemer(s) ondersteuning vanuit het Taalpunt.

Doe mee en help iemand vooruit!

Als taalvrijwilliger kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen en schrijven, spreken en luisteren. Als je taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel bent, is dit misschien iets voor jou.

Informatie over vrijwilligerswerk bij een taalpunt kunt u ook vinden op de website van Taal voor het Leven, www.taalvoorhetleven.nl Hier komen ook vrijwilligers aan het woord die vertellen over hun werk bij een Taalpunt.

Het Taalpunt Kampen bevindt zich in de bibliotheek van Kampen, Kennedylaan 4. Voor informatie kunt u langskomen op  woensdag van 10.00 – 11.30 uur en van 18.30 – 20.30 uur of u kunt een afspraak maken via taalpunt@bibliotheekkampen.nl  of via het telefoonnummer van de bibliotheek 038 3312101 (elke werkdag)

Contactpersonen van het Taalpunt zijn Liesbeth de Lange en Hanneke van Vilsteren.

De eerstvolgende basistraining start op donderdagavond 11 februari, de andere bijeenkomsten zijn op 18, 25 februari en 10 maart.