Tactische overwinning korfballers DOS

korfbal kampenonline

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag een knappe overwinning behaald bij en tegen KV Hoogkerk. De ploeg van Remco Jacobs was niet compleet, maar wist na een 7-12 ruststand met 13-19 de winst te pakken.

Topscoorder René Bruggeman kreeg deze week te horen dat zijn rode kaart tegen Oost-Arnhem door de bond wel als te zwaar werd beschouwd en zo bleef de schorsing beperkt tot één wedstrijd. Daarnaast mist DOS nog steeds aanvoerster Linda Treep, die herstelt van een hamstringblessure. Jacobs moest dus flink omzetten. Hij zette Matthijs Bastiaan naast André Beens op de plek van Bruggeman en positioneerde in dit vak Romy Stam naast Yvonne ten Hove. Daardoor ging Nynke Links in het eerste aanvalsvak spelen naast iris van Dijk. Het koppel Camiel van Keulen en Michaël Jongman was dus het enige vaste koppel in de opstelling.

Jacobs had zich vooral bezig gehouden met de vraag hoe hoofdaanvaller Niels Frietema uit te schakelen. Hij stuurde topverdediger Beens voor die klus het veld in. Maar Hoogkerk had daar rekening mee gehouden en zette naast Frietema twee lange dames, die louter in de korfzone mochten spelen. Het maakte het spel van Hoogkerk voorspelbaar, maar ook doeltreffend, omdat vrijwel elke rebound in dit vak voor de Groninger ploeg was. Het resulteerde in een 5-2 voorsprong voor de thuisclub. Reden voor Jacobs om een tactische aanpassing te doen. Bastiaan mocht Frietema gaan verdedigen in de hoop dat Beens met zijn snelheid ballen kon onderscheppen in de rebound. Die zet bracht Hoogkerk in de problemen. Beens speelde een topwedstrijd, ontpopte zich ook nog eens als een prima aanvaller met vier treffers en onderschepte bal na bal.

DOS nam de wedstrijd over, zag dat Jongman steeds beter op schot kwam en toen ook Romy Stam twee keer achter elkaar scoorde, was de voorsprong voor de Kampenaren een feit. Via 5-5 liep DOS uit naar 6-10. Bij rust was het verschil vijf treffers: 7-12.
In de tweede helft speelde de straffe wind nog meer een rol dan in de eerste helft. Hoogkerk bleef vertragend spelen, maar ook DOS investeerde veel in de posities bij de korf. “Alleen schieten bij een goede rebound,” gaf Jacobs zijn ploeg mee bij de thee. “Als we dat niet hadden gedaan, hadden we misschien wel wat vaker gescoord, maar nog veel vaker de bal verspeeld. Dit was echt een wedstrijd voor balbezit,” gaf de Zwollenaar na afloop aan,“ nu bleef er steeds druk op de korf van Hoogkerk, waardoor wij toch vaker konden schieten.”
Hoogkerk herpakte zich in de tweede helft.

De Hoogkerkers, in de zaal nog verantwoordelijk voor de degradatie van Wit-Blauw, wilden ook de andere Kamper ploeg aan de zegekar binden. Bij 11-12 werd het even spannend. DOS had die prikkel misschien wel nodig om weer scherp te worden. Beens ging weer verdedigen op Frietema, die daarna niet meer scoorde. DOS scoorde 11-13, waarna Ten Hove twee keer doel trof na evenzoveel mooie acties. Bij die 11-15 stand was de wedstrijd gespeeld. Hoogkerk kon niet meer aanklampen en DOS speelde geconcentreerd en gecontroleerd de wedstrijd naar het einde. Bij 13-19 floot de goed leidende scheidsrechter Klein voor de laatste keer.

Doelpunten DOS: Michaël Jongman 6x, André Beens 4x, Yvonne ten Hove 3x, Romy Stam en Matthijs Bastiaan 2x, Nynke Links en Camiel van Keulen 1x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*