Taptoe Kampen 2016 – Video

Taptoe Kampen 2016 weer sfeervol verlopen.

Impressie van de Taptoe Kampen op de Nieuwe Markt tijdens Koningsdag 2016. Bekijk de video in de player of op ons Youtube TV kanaal: http://www.youtube.com/KampenOnlineTV
Deze impressie is gemaakt door Joop van Dijk. Hij trotseerde de kou en maakte met zijn camera deze opname.
Taptoe Kampen 2016

De 38e editie van Taptoe Kampen werd georganiseerd door de Kamper Oranje vereniging in samenwerking met het Kamper Trompetter Korps. De taptoe Kampen is één van de langst bestaande taptoes van Nederland en wordt gezien als één van de sfeervolste.

DSC03839
Drum- en Showfanfare Advendo, met de Friese witte bontmutsen uit Sneek, was één van de deelnemende korpsen op Koningsdag. Reeds meerdere malen was dit korps al eens te gast. Met hun herkenbare uniformen in zwart/wit zijn zij altijd in voor iets nieuws en met hun herkenbare muziek weet deze groep enthousiaste groep muzikanten het publiek te entertainen en te vermaken.

Straatparade

Voorafgaand aan de taptoe Kampen vond de straatparade plaats. Alle Kamper korpsen en gastkorpsen presenteerden zich hierbij. Het publiek kon genieten van een diversiteit aan fanfares, showbands en harmonieorkesten.

De route die werd gelopen was: Nieuwe Markt, Burgwal, Geerstraat, Oudestraat, Botervatsteeg, Burgwal, om dan weer terug te keren bij de Nieuwe Markt. van de deelnemende korpsen. Een impressie gemaakt door Paul Rill kun je in de player hieronder bekijken:

Camera: Taptoe – Joop van Dijk en Straatparade – Paul Rill