Team Flet’n’ organiseert festival!

Erfgenamenstraat
Foto: Google maps

Onlangs heeft het team ‘ FF Buurt’n enquêtes gehouden onder de bewoners van de Erfgenamen- en Drostenstraat in IJsselmuiden. FF Buurt”n bestaat uit medewerkers van diverse maatschappelijke organisaties.

Er zijn gesprekken gevoerd met de bewoners waarbij behoeften, wensen en ideeën in kaart zijn gebracht. Met de uitkomsten komen bewoners en professionals samen in actie om het woonplezier te vergroten.

Uit alle informatie werd duidelijk dat er weinig te doen is in de straat. Eén van de bewoners opperde het idee om een multicultureel festival te organiseren. Hierop werd door andere buurtbewoners enthousiast gereageerd. Een groepje bewoners sloeg de handen ineen en vormde het team ‘ Flet’n’. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het festival in volle gang. Het team wordt daarbij ondersteund door medewerkers van Stichting Welzijn. Het zogenaamde ‘ Flet’n Festival’ draait om kennismaking met de buren, culturen en natuurlijk een gezellig samenzijn. Team Flet’n geeft aan dat het belangrijk is dat je je buren kent: ‘Naast dat het gezellig kan zijn, is het ook fijn dat je buren om hulp kunt vragen als dat nodig is. En daarvoor moet je wel weten wie er naast je woont.’

Het Flet’n festival wordt gehouden op zaterdag 21 mei vanaf 13.00 uur op het veldje tussen de Erfgenamen- en Drostenstraat. Naast het proeven van allerlei multiculturele hapjes en het luisteren naar muziek, is er ook voor kinderen van alles te doen.

fletn festival