Team Nikai 4 Life zamelt € 42.271 in met beklimming van de Stelvio

Foto van auteur

Door Rudi Last

Team Nikai 4 Life heeft afgelopen zaterdag 2 september tijdens het Stelvio for Life event zichzelf overwonnen en daarmee € 42.271 euro ingezameld voor onderzoek naar (kinder) kanker.

Passo del Stelvio, 21.1 kilometer en finish op 2.758m, was het decor van deze ultieme beklimming. Teamleden hebben zich afgelopen maanden voorbereid en laten sponsoren voor deze uitdagende challenge en daarmee maar liefst 42.271 euro ingezameld voor vernieuwend en vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar (kinder)kanker. (50% Stichting Nikai 4 Life/50% Barcode for life)

In het centrum van Bormio klonk om klokslag 8 uur het startschot van de Stelvio for Life voor de wandelaars en de XXL fietsers. Anderhalf uur later gevolgd door de fietsers en hardlopers.

De sportieve uitdaging met zijn 37 haardspeldbochten vergde an sich al veel van elke deelnemers. En met het verhaal van Nikai, en ieder met zijn eigen verhaal, in het achterhoofd, was de tocht voor velen ook een emotionele happening. Dit ook omdat de avond voor de challenge er een video call was hoofdonderzoeker Jarno Drost van het Prinses Máxima centrum. Hij bedankte iedereen voor zijn/haar inzet en gaf een update van het onderzoek en het belang van de donaties aan.

De voldoening was dan ook overweldigend toen iedereen zich in zijn eigen tempo door de laatste zware 3 kilometers hadden geworsteld. Eenmaal over de finish werd iedereen verwelkomd door het geweldige organisatie van deze challenge.

Team Nikai 4 Life is niet alleen trots, maar ook vereerd omdat ze op de avond na de finish direct werden uitgenodigd om deel te nemen aan Stelvio for Life editie 2024.

Dus is dit iets voor jou, meld je dan snel aan bij Team Nikai 4 Life, want er zijn maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar. (info@nikai4life.nl)

HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: