Teamprestatie brengt AH Van Mierlo/Reflex Kampen winst tegen VC Zwolle H2

Zaterdag13 februari 2016: de dag van de wedstrijd waar al een week (of meer) naar werd uitgekeken. AH Van Mierlo/ Reflex H1 tegen VC Zwolle H2, respectievelijk de nummers 1 en 2 van de 2e divisie A bij de heren. Voor aanvang van de wedstrijd was het gat tussen beide teams vijf punten in het voordeel van de Kampenaren. Het was dus een echte 10 punten wedstrijd. Bij een 0-4 nederlaag van Reflex zou Zwolle in punten gelijk komen. Een 4-0 winst voor de thuisploeg zou een voorsprong van 10 punten in de strijd om de titel betekenen. Het was mooi om te zien dat de wedstrijd niet alleen bij de spelers, maar ook bij het publiek leefde. Zowel Zwolle als Reflex konden rekenen op veel (vocale) ondersteuning en bij deze wedstrijd was ook DJ Jarno weer present. Ook hadden veel huidige en oud-spelers en trainers van Reflex de moeite genomen om naar de Reflexhal te komen.

reflex heren 1

Beide teams begonnen lichtelijk gespannen aan de wedstrijd. Reflex moest het stellen zonder de zieke Tom Hanekamp. In de eerste set was het Reflex dat op service van Sándor van Straten het eerste gaatje sloeg (4-1), maar Zwolle repareerde dit meteen (4-4). Zwolle leek zich te hebben ingesteld op de aanvalskracht van Reflex en stond verdedigend ver naar achteren, waardoor Reflex een aantal malen met (gedwongen) prikballen wist te scoren. Coach Daniël IJsselstein zag zich op 20-21 gedwongen om Lars Bergman in te brengen voor Ronald Buis, die aanvallend lekker speelde, maar vooral in de pass onder druk stond. Op 22-22 maakte Gerben Hendriks het de pass-lijn van Zwolle met zijn korte service zodanig moeilijk dat de spelverdeler zijn aanvallers niet in stelling kon brengen. De 1e set ging dan ook met 25-22 naar Reflex.

Set 2 werd een kopie van de eerste set. Het spelniveau was niet heel hoog, maar de spanning en vechtlust vergoedde veel. Beide teams ontliepen elkaar nog altijd weinig en geen van de teams kon een opgebouwde voorsprong lang vasthouden. Het was VC Zwolle dat het eerste bij de 20 punten kwam (19-20). Daarna gebeurde wat eigenlijk al het hele seizoen aan de zijde van Reflex gebeurt: Boven de 20 punten wordt er clean gespeeld. Na de gewonnen side-out werden op de service van Jeroen van Doorne 5 punten op rij gescoord en werd de set met 25-20 binnengesleept (2-0).

In set drie kon Zwolle tot 6-6 bij blijven, maar daarna sloeg Reflex een gaatje. Het spel was nog altijd niet heel spectaculair, maar werd wel beter. De afstemming tussen spelverdeler Jeroen en diagonaalspeler Willem-Maarten Heins werd wat beter. Aanvallend wisten vooral de passer/lopers Sándor en Lars de punten binnen te slaan. De pass-lijn onder aanvoering van Mark Snippe stond goed en blokkerend hadden Gerben Hendriks en Jorn Diender het prima op orde. Via 11-9 werd het 17-14. 22-18. Op 24-20 wist Zwolle het eerste setpunt nog weg te spelen, maar met 25-21 ging ook de 3e set naar de ploeg uit Kampen.

De goede lijn van de 3e set werd in de vierde set doorgetrokken. Zwolle probeerde met een spelverdelerswissel aan het begin van de set nog wat te forceren, maar op 6-6 wist Reflex met Jorn Diender aan service een gaatje te slaan (10-6). Zwolle kreeg steeds meer moeite met het scoren van de side-out en op 17-11 vroeg de coach van Zwolle al zijn 2e time-out van de set aan in de hoop zijn mannen nog te kunnen motiveren om deze set nog binnen te slepen. Het bleek ijdele hoop. Reflex liet de set niet meer glippen en met 25-18 stond na anderhalf uur volleybal een 4-0 zege voor Reflex op het bord. Al met al een prachtig team-resultaat in een héérlijke ambiance. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VC Sneek op het programma.

logo-reflex