Teams gezocht voor Oostwal Botterrace – Video

Unieke mogelijkheid voor bedrijven uit Kampen e.o.

Jaarlijks wordt de Oostwal botterwedstrijd georganiseerd. Dit jaar (op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni) alweer voor de 21e keer. Op de Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, strijden bedrijven uit Kampen en omstreken mee. De organisatie van de Oostwal botterrace is voor de 2015 editie nog op zoek naar bedrijventeams die mee willen strijden in deze avontuurlijke race.

Vrijdagmiddag 27 juni komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat op zich al voor een sfeervol beeld zorgt. De daarop volgende vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.

De wedstrijddag begint eerst met een schippersontbijt waarna vanaf 10.00 uur de botters eerst langs het stadsfront van Kampen varen, om vervolgens koers te zetten naar het Ketelmeer. De Oostwalbotterwedstrijd start rond 12.00 u op het Ketelmeer. De botters worden dan rond de klok van 17.00u weer terug in de haven verwacht. Om ongeveer 16.00 u starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 21.00u. De festiviteiten rondom de Oostwalbotterwedstrijd zijn gratis.

Helpende handen…

De stichting tot behoud van de Kamper Botters is regelmatig op zoek naar vrijwilligers die helpen bij het onderhoud van de botters.

Ben jij goed in houtbewerken, scheepsonderhoud en vind je het leuk om aan historische schepen te  werken? Meld je dan aan. Ze kunnen uw hulp goed gebruiken. Op woensdagavond en zaterdagochtend  werkt een team van enthousiaste vrijwilligers aan de eigen botters om ze weer piekfijn voor het nieuwe vaarseizoen in orde te maken.

De Stichting tot behoud van Kamper Botters heeft als doel het herstellen en in ere houden van Kamper visserijvaartuigen als bijdrage tot behoud van het cultureel erfgoed van de stad Kampen.

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van de Botterstichting – www.kamperbotters.nl Ook kunt u contact opnemen met Berry Zandbergen Telefoon 038 – 3311745 of 06 52626410 of mail: info@kamperbotters.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*