HomeRegiosportTeleurstellende nederlaag KHC

Teleurstellende nederlaag KHC

-

Wedstrijdverslag door Tjibbe van Dijk

Foto John Zoetebier

KHC heeft zijn trouwe aanhang zaterdagmiddag behoorlijk teleurgesteld. Er ging veel fout zaterdagmiddag op Sportpark De Venen. De 1e helft ging nog wel, al had de wedstrijd toen allang in het slot moeten zitten.

KHC kwam al vroeg op 1-0 , Saba Gwedelidze plaatste de bal vanuit een hoekschop voor het doel. Florian van de Wal kopte vervolgens de bal strak in de hoek. Lang kon KHC niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later werd het alweer 1-1 na concentratie verlies in de KHC defensie.

KHC ging vervolgens op de aanval spelen. Livai Vos kreeg een niet te missen kans op de 2-1. Echter voor open doel mikte hij de bal op de paal, en in de rebound werd de inzet geblokt door een mee gesnelde verdediger. Enkele minuten later werd het toch 2-1. Livai Vos speelde Giorney Rojer aan, die vervolgens fraai scoorde. KHC kreeg hierna nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer voor rust. Wie na de thee dacht dat KHC het wel een zou fiksen kwam echter bedrogen uit.

KHC speelde ver onder de maat na rust, en ASV Dronten rook zijn kansen. Doelman Bryan Wielandt wist met enkele reddingen KHC nog te behoeden, maar in de 52e minuut werd het toch 2-2. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor, en de geheel vrijstaande aanvaller van ASV Dronten kon vrij gemakkelijk raak koppen.

Het wakker geschrokken KHC ging nog wel opzoek naar de winnende treffer, maar er ging meer fout dan goed. De treffer viel aan de andere kant. Durk van der Leest raakte de bal ongelukkig en de bal verdween in eigen doel 2-3.

Vervolgens werd er nog gewisseld om KHC in de bekerstrijd te houden. Boaz Smit had de gelijkmaker op zijn schoen, en ook Giorney Rojer kreeg nog een mogelijkheid. Maar helaas lukte het van geen kant zaterdagmiddag.

Resumerend: ASV Dronten knikkert KHC uit de districtsbeker, en dat heeft de thuisploeg geheel aan zich zelf te wijten. Op het middenveld werd de bal te vaak zomaar ingeleverd, en op dit niveau kan dat gewoon niet. De concentratie was af en toe weg, en ASV Dronten was wel gebrand om de wedstrijd te winnen.
Volgende week speelt KHC weer voor de competitie. Het gaat op bezoek bij buurman Dos Kampen dat wel haar bekerwedstrijd tegen ESC Elburg wist te winnen. KHC zal uit een ander vaatje moeten tappen wil het resultaat behalen. Heel erg jammer is dat de derby zonder publiek moet worden gespeeld vanwege coronamaatregelen. De wedstrijd is te volgen via kampenonline.
De wedstrijd begint gewoon om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo.