Ten Brinke Set-Up blijft ongeslagen in eigen huis

Volleybal wedstrijdverslag door Wichert van den Belt

Nadat Set-Up IJsselmuiden vorige week punten heeft laten liggen in Groningen, was het team vastberaden om tegen Voorsterslag/VC Zwolle alle punten te pakken die er te halen waren. Vooraf had de trainer duidelijk gemaakt dat het belangrijk was om als team te opereren, fouten te corrigeren en de sfeer er goed in te houden.

In de eerste set begon Set-Up matig omdat de blokkering van Zwolle goed dicht zat, maar Set-Up wist te scoren en de druk bij Zwolle te leggen. De sfeer was kil zonder publiek, wat erg te merken was tijdens het vieren van de punten. Nadat de scheids een paar opmerkelijke beslissingen maakte, liep de spanningen bij sommige spelers boven het hoofd. Dit was duidelijk te merken, maar Set-Up bleef uiteindelijk hun eigen spel spelen en pakte de eerste set met 25-20.

In de tweede set was de start onrustig; communicatie en sfeer ontbrak. Tijdens een time-out werden de koppen bij elkaar gestoken en werden we hierop aangesproken. Daarna wist men terug te vechten op gelijke hoogte en nadat Set-Up een hoge servicedruk neerlegde kon de de thuisploeg de deur dicht houden. 25-20.

De derde set ging de strijd door en wist Set-Up mooie punten te scoren waardoor de mannen vroeg een voorsprong hadden en vrijuit konden spelen. Na nonchalant gedrag riep de coach de mannen bij elkaar en zette ze op scherp en zo won Set-Up ook de derde set met 25-22.

In de 4e set lag de pass netjes aan het net, waardoor de spelverdelers de blokkering van Zwolle wegspeelde en zo konden de punten zakelijk worden gescoord. Jorrit Brink, a.k.a. het talent van Set-Up, maakte een goede invalbeurt en legde de passes feilloos aan het net. Zwolle wist met de servicedruk geen raad, waardoor Set-Up met grote voorsprong de set binnen sleepte. 25-17.

Volgende week speelt Set-Up weer thuis, dan tegen Apollo 8.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*