zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurTentoonstelling Humans of Kampen in Café Paatje

Tentoonstelling Humans of Kampen in Café Paatje

-

Vanaf 16 maart is in Café Paatje in de Stadskazerne in Kampen de tentoonstelling ‘Humans of Kampen’ te zien. 40 portretten in woord en beeld van allemaal verschillende Kampenaren. Ieder met een eigen verhaal. Het doel van Humans of Kampen is om zichtbaar te maken dat we allemaal mensen zijn en dat we er allemaal bij horen.

Het project is geïnspireerd door Humans of New York. Dit is een fotoblog, een boek en uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Fotograaf Brandon Stanton is de maker van Humans of New York. Tekstschrijver Esther Dekker en fotograaf Gwen Mustamu maakten de eerste portretten voor Humans of Kampen. Twintig enthousiaste deelnemers volgden een aantal workshops waarin zij van Gwen en Esther leerden om ook zulke portretten te maken. Alle portretten samen zijn nu te zien in de tentoonstelling en later ook op visitkampen.nl/humans-kampen.

Naast Gwen en Esther zijn er nog drie mensen die aan de start staan van dit project. Dat zijn Diana de Groot van UITverGROOT, Gea Overweg van het 8ste werk, en Anne Marth Kuilder van bibliotheek Kampen. Humans of Kampen wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Heropeningsfonds. De initiatiefnemers hopen dat de deelnemers aan de workshop door blijven gaan met het maken van portretten en dat ze meer workshops kunnen organiseren. Want de grote droom is het om alle mooie mensen van Kampen op de foto te zetten!

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen