Tentoonstelling Religie Nu – Spiritualiteit in Nederland

persbericht RN fotoVan 12 september t/m 23 januari 2016

Het Ikonen Museum presenteert van 12 september t/m 23 januari 2016 het fotoproject Religie Nu van de Rotterdamse mediakunstenaar Eddy Seesing. Zeven jaar lang werkte Seesing aan een serie fotoportretten op groot formaat van voorgangers van zeventig verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland.

De serie toont kerkelijke voorgangers in hun natuurlijke habitat en schept een tijdsbeeld van de hedendaagse samenleving en de verscheidenheid aan religies die ons land kent. Zowel Christenen van verschillende denominaties, als diverse richtingen binnen de Joodse, Moslim-, Hindu- en Boeddhistische gemeenschappen zijn te zien. Door de wijze waarop Seesing de Religie Nu tentoonstelling heeft samengesteld en ingedeeld, legt hij de nadruk op de overeenkomsten tussen de verschillende geloven. Op 12 september is het museum gratis toegankelijk vanaf 17.00 uur t/m 20.00 uur i.v.m. Open Monumentendag.

Eddy Seesing
Eddy Seesing woont en werkt in Rotterdam. In zijn projecten portretteert hij groepen mensen met een zelfde sociale, maatschappelijke of religieuze achtergrond zoals topmanagers, operasopranen en Marokkanen uit Gouda. Met de laatste groep heeft Seesing een video installatie gemaakt met de titel Boughaz:24 mannen en vrouwen verdeeld over drie generaties Marokkanen in Nederland vertellen hierin openhartig hun levensverhaal. In deze bijzondere verhalen neemt religie een belangrijke plaats in. Het is de bron van het project Religie Nu, dat als doel heeft een portret te schetsen van alle geloofsrichtingen, die Nederland rijk is.

Naast deze fototentoonstelling zijn er vier zalen in het hoofdgebouw met Russische ikonen te bezichtigen uit eigen collectie. Op de verdieping in de “Timmertoren” zijn unieke Griekse ikonen te zien die wij grotendeels in bruikleen hebben en voor het eerst te zien zijn.

Wij heten u van harte welkom in het Ikonen Museum Kampen. www.ikonenmuseumkampen.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*