Terechte remise voor KHC en BeQuick’28

KHC is er niet in geslaagd om de punten in Kampen te houden zaterdagmiddag. Het Zwolse BeQuick’28 had net als KHC de punten nog hard nodig, en dat was aan het spel te zien.

De Zwollenaren gingen goed van start en hadden gedurende de 1e speelhelft een licht veld overwicht. Dat resulteerde in een aantal kansen voor het doel van doelman Demi Loet-Loetoer. De 1e echte kans voor KHC kwam in de 14e minuut toen Jeffrey van der Vlist rakelings naast kopte op een voorzet van Tom Diender. In de 23e minuut een enorme kans voor BeQuick’28 maar wederom bracht doelman Loet-Loetoer redding. KHC had nog wat kleine kansjes voor rust maar verder kwam het niet. Na rust een wat beter KHC dat last had van de blessures en schorsingen. Toch kwam BeQuick’28 op voorsprong in de 55e minuut via een doelpunt van Bas Buimer. KHC had vervolgens het geluk dat de Zwollenaren de voorsprong gingen verdedigen en dat gaf mogelijkheden. Na diverse hoekschoppen kreeg KHC in de 85e minuut een vrijeschop te nemen op 25 meter van het doel. Vervolgens was het Kevin Isidora die de bal hard in de linker kruising joeg. In de stand kwam vervolgens geen verandering meer en dat was een juiste afspiegeling van de krachten.

De late gelijkmaker van KHC. © John Zoetebier
De late gelijkmaker van KHC.
© John Zoetebier

Resumerend, wederom geen overwinning voor onze blauw-witten. Met name de spitsen laten het de laatste tijd afweten, en lijken uit vorm te zijn. Hopelijk komt daar de volgende keer weer verandering in. De sportieve wedstrijd in Kampen werd prima geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol uit Zwolle. Volgende week geen competitie voetbal. Over 2 weken gaan we naar Deto Twenterand uit Vriezenveen, waar de wedstrijd om 15.00 uur begint. We gaan met de bus vertrek 12.15 uur
Man van de wedstrijd
Demi Loet-Loetoer