The Gents in Burgwalkerk Kampen – The long day closes

The Gents
The Gents – foto: Thomas Thijssen

Op zaterdagavond 2 juli geeft het bekende vocaal ensemble The Gents onder leiding van Krista Audere een zomeravondconcert in de Burgwalkerk van Kampen. The Gents schotelen de luisteraars een uitdagend, maar heerlijk zomers programma voor: van Engelse en Italiaanse renaissance tot bekende spirituals en pop songs.

The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap waarvoor de basis in 1999 werd gelegd door Peter Dijkstra met leden van het Roder Jongenskoor. Inmiddels bestaat The Gents uit 16 zangers uit alle delen van het land en staan de mannen onder leiding van de Letse Krista Audere. 12 juni jl. zongen zij tijdens het praktijkexamen ter afsluiting van haar master Koordirectie in Amsterdam. Van de examencommissie kreeg zij het onwaarschijnlijke cijfer ’10’.

De zangers hebben vaak drukke banen als hoteleigenaar, wethouder, consultant, jurist, manager of kunsthandelaar. Daarnaast besteden zij veel tijd aan hun grootste passie, zingen. Door de jaren heen stonden The Gents op verschillende grote podia in binnen- en buitenland. Zo gaven zij de afgelopen jaren concerten in onder andere Normandië, Milaan en Sint Petersburg.

2 juli treden zij voor het eerst sinds jaren weer op in Kampen. Op het programma staan zowel sacrale als wereldlijke werken van de Britse eilanden. Voor de pauze klinken uit de Anglicaanse traditie bijvoorbeeld het Ave Verum van William Byrd en Thomas Tomkins’ When David Heard. Na de pauze wordt het publiek getrakteerd op volksmuziek uit de Engelse traditie waarvan Oh, Danny Boy het bekendste voorbeeld is. Na enkele spirituals besluiten The Gents het concert met bewerkingen van bekende pop songs, zoals Sinatra’s It had to be you.

Zomeravondconcert The long day closes door The Gents o.l.v. Krista Audere

Zaterdag 2 juli 20.00u Burgwalkerk, Kampen

Kaarten via www.thegents.nl of aan de deur / €12,50