zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurThijs Verster opend in het SNS Historisch Centrum de tentoonstelling Woord en...

Thijs Verster opend in het SNS Historisch Centrum de tentoonstelling Woord en D(r)aad.

-

Donderdag 3 april om 16.00 uur opent Thijs Verster in het SNS Historisch Centrum, het voormalige Frans Walkate Archief, de tentoonstelling .
Woordendraad
De tentoonstelling beoogt een ontmoeting te zijn tussen twee culturen, met twee identiteiten: het Westers/Christelijke en het Oosters/Israëlische, vertegenwoordigd door twee vrouwen, Hedwig Selles en Roni Katz, die elkaar vinden in woord en draad, die respectievelijk symbool staan voor het hoofd en het lichaam.
Selles schrijft gedichten en Kazt verbeeldt die door middel van subtiele draadsculpturen.

De Nederlandse taal is niet Katz’ geboortetaal, dat is het Hebreeuws. Daardoor leest ze op een speciale manier Selles’poëzie, ongehinderd door de barrières die lezers zichzelf kunnen opleggen bij het lezen van een gedicht. Integendeel: doordat ze de tekst probeert te verbeelden door middel van een enkele (metalen) draad, geeft ze er volume aan.
Daar komt bij dat de ‘tale Kanaäns’, die in het werk van Selles meespreekt, door Katz wordt herkend en op een geheel eigen wijze verbeeld. Doel van de samenwerking tussen beide vrouwen is het verkennen van de werkelijkheid en de verhouding tussen taal/woord en beeld/draad.

Het kwetsbare karakter van de poëzie, in combinatie met de subtiele draadsculpturen in de context van een monumentale, historische bankhal, roept een boeiend contrast op en zorgt voor een aangenaam visueel en tekstueel schouwspel.

De tentoonstelling is in het Museumweekend onderdeel van de jaarlijkse Kamper kunstroute Weg van Kunst.

Het SNS Historisch Centrum, gevestigd aan Burgwal 43 te Kampen, is geopend op woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en tijdens het Museumweekend (zaterdag 5 en zondag 6 april) van 11.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is te zien tot en met 15 mei 2014.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen