zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsToename van fietsdiefstal in Kampen

Toename van fietsdiefstal in Kampen

-

De politie in Kampen wordt de laatste tijd geconfronteerd met veel aangiften van fietsendiefstal. De diefstallen vinden plaats op de openbare weg maar ze zien ook dat veel fietsen weggenomen worden uit niet afgesloten schuren en/of uit tuinen.

” Fietsdiefstal is niet alleen een zaak van de politie. Als fietseigenaar kun je zelf ook veel doen om ervoor te zorgen dat je fiets niet wordt gestolen”, meldt de politie op hun Facebookpagina.

De volgende maatregelen zou je zelf kunnen nemen:

  • Zet je fiets altijd op slot. Gebruik het liefst twee sloten
  • Maak je fiets met één van de sloten ergens aan vast
  • Gebruik goede sloten
  • Zet je fiets als het kan in een bewaakte fietsenstalling
    •Staat je fiets ’s nachts binnen? Zet de fiets dan ook op slot en sluit ook de schutting- en schuurdeur af

De politie roept iedereen waarvan de fiets wordt gestolen wel aangifte te doen. Veel mensen denken dat met de informatie in hun aangifte niets wordt gedaan. Dat is een misverstand. Alle gestolen fietsen worden opgenomen in een landelijke database. Daarnaast krijgt de politie zicht op hotspots, plekken waar veel fietsen worden gestolen. Dankzij een aangifte kunnen dieven en helers worden aangepakt en is de kans groter dat je gestolen fiets weer wordt teruggevonden.


Mocht je fiets worden gestolen, doe dan dus altijd aangifte! Het is belangrijk dat je alle gegevens van je fiets goed vastlegt. Een gedetailleerde beschrijving en het frame/chipnummer van je fiets verhogen de kwaliteit van een aangifte en daarmee ook de kans dat de politie je fiets kan opsporen en terugbezorgen. Download de registratiekaart op politie.nl >fietsdiefstal. http://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.html

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen