Tuinieren voor een bijentuin

Cantecleer - bijentuin

Alle vrienden van kinderboerderij Cantecleer zijn uitgenodigd om aanstaande woensdag 20 april, van 14.00 uur tot 16.00 uur, te komen tuinieren.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, zijn bijen heel belangrijk voor de bestuiving van bloem en bloesem, zodat we uiteindelijk lekkere honing en fruit kunnen eten. Helaas zijn er steeds minder bijen, dus wij willen er alles aan doen om de bijen hier een fijn leven te bezorgen.
Wij dachten dat het leuk zou zijn als de bijen een mooi hotel zouden krijgen, meerdere zelfs, en natuurlijk een mooie bloementuin met voor bijen de lekkerste bloemen. Een tuin die zo mooi wordt, dat de bijen hier niet meer weg willen en er alleen maar meer bij komen…. Maar dit kunnen wij niet alleen, alle hulp is welkom.cantecleer - bloemenweide-2

Bouwmarkt Karwei gaat ons hierbij in ieder geval helpen, als sponsor. Als bouwmarkt hebben zij natuurlijk de beste materialen en kennis om te helpen met bouwen; ook voor het bouwen van bijenhotels. Het is altijd fijn als mensen willen helpen, dus: bedankt Karwei!
Als er mensen zijn die nog oud tuingereedschap hebben liggen, breng deze dan rustig naar de kinderboerderij. Wij zijn er blij mee, u helpt ons: alvast bedankt!

Het wordt een hele gezellige middag, die we gezamenlijk als harde werkers zullen afsluiten met een welverdiend broodje knakworst! Iedereen die graag mee wil doen zien wij graag aankomende woensdagmiddag op kinderboerderij Cantecleer in het stadspark. Tot dan!