Tweemaal eerste prijs voor Wendelie Flier

De hindernissen in het parcours bij de Deltaruiters zijn woensdag 16 november door vele ruiters met hun paard gesprongen. Er was een overdagprogramma en een avond programma waardoor er veel ruiters konden deelnemen en hun mooie springsport konden uitoefenen.

Overdag in het 1.00 meter parcours reed Rian van der Sluis met O’Neill van ’t Eigenlo een mooie foutloze rit. Deze rit werd beoordeeld met 70,7 stijlpunten. Dit leverde Rian een 5e prijs op.
Jenita Koetsier stuurde haar Ivy door het 1.10 meter parcours. Ivy weet de snelheid te pakken en dat zonder foutjes. Dat resulteerde in de snelste tijd van dit grote deelnemersveld van 90 starts. Jenita Koetsier mocht haar Ivy opstellen voor de eerste plek tijdens de prijsuitreiking.

Het publiek die het avond programma bekijken konden o.a. genieten van de prestatie van Annemiek Vinke. Zij reed haar paard Lexy netjes foutloos rond en dat werd gewaardeerd door de jury. Deze combinatie kreeg samen 70,5 stijlpunten en behaalden hierdoor een 4e prijs.
Laura Eilander en Kyra Snoeijer trotseerden het 1.10 meter parcours ’s avonds. Laura Eilander deed dit met het paard Don Diego en zij reden samen naar de 2e plek. Kyra Snoeijer zette met Don Gravin ook hun beste springbeentje voor. Zij gingen met de 3e prijs naar huis.
Afgelopen zaterdag is Wendelie Flier samen met Hinault junior gestart in Zwolle bij een dressuurconcours. Na twee fijn gereden dressuurproeven werd het wachten op de punten. Maar het was het wachten waard. Wendelie Flier mocht twee maal de 1ste prijs ophalen. Zowel voor de eerste proef en de tweede proef behaalden zij 201 punten.
Zaterdag is ook Marjan Slendebroek naar een dressuurwedstrijd geweest, maar dan is zij gestart op Urk. Zij deed dit met het paard Dancing Donny in de klasse M1. In de 1ste proef behaalden zij 208,5 punt en in de 2e proef 213 punt. Hiermee wonnen zij beide proeven.

Aankomende week kunt u in de manege van de Deltaruiters genieten van Dressuursport. Vanaf donderdag 24 november t/m zaterdag 26 november gaat het dressuur geweld los. U kunt deze dagen genieten van de klasse B tot en met de subtop. Kom gerust eens kijken aan de paralelweg in IJsselmuiden in onze manege.

Ilse Nora Bliek is zaterdag naar Sonnega wezen springen met haar haar paard. Het eerste rondje was er veel spanning, maar het tweede rondje werd al beter. Dit resulteerde in de eerste prijs met 73 stijlpunten.

Zondag reisde de familie Bliek weer af naar Sonnega, maar dan voor Meike Bliek met haar schimmeltje Zedje. Zij kwamen daar aan start in de 50 cm en de 60 cm. Een hoop ruitertjes voor Meike Bliek moesten zandhappen, maar zij reed haar Zedje onverschrokken rond. Zedje ging voor haar door het vuur. Her eerste rondje werd beloond met 75 punten en in de 60 cm kreeg ze maar liefst 80 stijlpunten. Beide parcoursen waren goed voor een eerste prijs.