Twirlteam en Duo Oranje Nederlands Kampioen

 

Almere/IJsselmuiden – Afgelopen weekend deden er verschillende solisten, duo’s en teams mee van Oranje tijdens het NBTA Runner-up Kampioenschap. De deelname aan dit NK hadden ze te danken aan voldoende plaatsing punten die ze het afgelopen jaar hadden behaald. Het Senior Twirlteam en het Twirl duo Chantal en Laura werden Nederlands Kampioen.

Dat het niet een eenvoudige opgave was om Nederlands Kampioen te worden, was wel duidelijk toen het deelnemersveld bekend was. Oranje had zich voor verschillende categorieën geplaatst en waren niet maar zo verzekerd van een podium plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd, werd het junioren team verrast met een nieuw T-shirt. Mede mogelijk gemaakt door Johns Wear uit IJsselmuiden. Het juniorteam draaide een mooie dancetwirl show, ze werden beloond met een goed puntenaantal, hiermee behaalde ze een goede 5e plaats in het totaalklassement. Het twirlteam van Oranje kwam uit in de categorie senior runner-up. Met een energieke show en een zwaar deelnemersveld, wisten ze de concurrentie achter zich te laten en verrasten ze iedereen met het Nederlands Kampioenschap in hun categorie.

Op de 2e wedstrijddag was het de beurt aan de solisten en duo’s van Oranje. Chantal van der Kamp draaide een zeer goede routine, Laura Bastiaannet in dezelfde categorie deed ook zeker niet onder en liet ook een goede show zien. Chantal eindigde als 3e en Laura als 2e in het eindklassement. Zij kwamen ook nog samen in actie met hun duo twirling, ook deze show liep goed en daarmee werden ze beloond met een 1e plaats en Nederlands Kampioen duo twirling preteen Runner-up. Miranda Alteveer met haar 2 baton twirling show liet ook zeker zien dat Oranje een hoge kwaliteit twirl in huis heeft. Zij eindigde op een mooie 8e plaats. Het duo Kim en Sanne van Dijk lieten met veel energie hun show zien en vele combinaties ging goed. Zij werden 5e in hun categorie.

Uitslagen:
Smallteam Dance Junior runner-up:
Junior Team Oranje: 5e plaats in het eindklassement

Smallteam Twirl Senior runner-up:
Senior Twirlteam Oranje: 1e en Nederlands Kampioen

Twirling 1-baton preteen runner-up:
Chantal van der Kamp 3e plaats in het eindklassement
Laura Bastiaannet 2e plaats in het eindklassement

Duo Twirling preteen runner-up:
Laura Bastiaannet en Chantal van der Kamp 1e en Nederlands Kampioen

Duo Twirling senior runner-up:
Kim van Dijk en Sanne van Dijk 5e plaats in het eindklassement

Twirling 2-baton senior runner-up:
Miranda Alteveer 8e plaats in het eindklassement


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673