donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurBekendmaking winnaar Kunstprijs Kampen 2013

Bekendmaking winnaar Kunstprijs Kampen 2013

-

 

IMG_3963

Op zaterdag 29 juni wordt bekendgemaakt wie de Kunstprijs Kampen 2013 heeft gewonnen. Een tweejaarlijkse prijs voor professionele beeldende kunstenaars, wonend en werkend in Kampen. De winnaar ontvangt uit handen van wethouder Janita Tabak de juryprijs van € 4.000 en een solotentoonstelling in 2014 in de Gemeentelijke Expositieruimte.
Van het werk van de twaalf genomineerden is in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen een tentoonstelling ingericht die zaterdag 29 juni wordt geopend. Aan het eind van deze tentoonstelling wordt aan een van de genomineerden de publieksprijs van € 1.000 toegekend.

Kunstprijs Kampen

Het gemeentebestuur van Kampen heeft in september 2012 de nieuwe Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen ingesteld. Dit was nog een van de actiepunten uit de huidige Cultuurnota (vastgesteld in 2009). Een van de opdrachten aan deze commissie is het realiseren van een Kunstprijs Kampen, eens in de twee jaar.
Wethouder Janita Tabak: “De Kunstprijs is bedoeld om ondernemerschap onder beeldend kunstenaars te stimuleren. We vinden het belangrijk dat kunstenaars zichzelf profileren, dat is goed voor hun ‘onderneming’ en geeft kleur aan de stad”.
In totaal kwamen er 38 aanmeldingen binnen. De leden van de Adviescommissie Beeldende Kunst toetste de professionaliteit van de kunstenaars aan de hand van beroepsgerichte opleiding en scholing, beroepsmatige en vakmatige activiteiten en erkenning van het kunstenaarschap. Aan 22 van de 38 inzendingen werd het keurmerk verleend. Zij werden uitgenodigd twee kunstwerken in te sturen. De vakjury – bestaande uit Henk Laarakkers (voorzitter), Stan Petrusa (directeur Stedelijk Museum Kampen) en Wilhelm Weitkamp (directeur Art & Design ArtEZ) – heeft vervolgens uit de inzendingen de genomineerden voor de kunstprijs aangewezen. De werken werden beoordeeld en geselecteerd op: persoonlijke visie, innoverend, karakter, behandeling van de materie en inhoudelijke visie. De vakjury heeft twaalf kunstenaars genomineerd die meedingen naar de Kunstprijs Kampen 2013. De exposanten/genomineerden zijn: Wouter Berns, Irma Horstman, Johann van den Noort, Bouke Peterson, Ellen van der Schaaf, Timon Schellingerhout, Geerten Sterk, Henk Tichelaar, Cem Ulucan, Andrea Veldman, Linda Westera en Marri de Wilde.
De tentoonstelling van de genomineerden van de Kunstprijs Kampen 2013 is te bezichtigen van 29 juni tot en met 8 september.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen