donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportUitslagen Delta Ruiters. Verslag Pinksterweekend en overige wedstrijden

Uitslagen Delta Ruiters. Verslag Pinksterweekend en overige wedstrijden

-

Het Pinksterweekend, dat duurde tot en met maandag, was gevuld met spannende en succesvolle evenementen voor verschillende ruiters en hun paarden. Hieronder volgt een overzicht van de hoogtepunten.

Eventing in Heino

Op Pinkstermaandag maakten Meike Bliek en haar paard Lorenzo hun entree in de eventing tijdens de oefencross in Heino. Meike reed het eerste rondje samen met Alexandra Snippe, zodat Lorenzo een voorbeeld had om achteraan te gaan. Dit verliep uitstekend, waardoor Meike besloot om nog een rondje individueel te rijden. Hoewel de eerste drie hindernissen wat stroef gingen, vond de combinatie al snel hun ritme en kwamen ze keurig over de finish.

Meike Bliek

Wedstrijd in Dronten

Vandaag begonnen Meike Bliek en Lorenzo hun dag in Dronten. Lorenzo moest even de spierpijn eruit lopen en had in het eerste rondje een balkje. In het tweede rondje was hij goed opgewarmd en liep foutloos, wat resulteerde in een welverdiende 4e plek in het sterke deelnemersveld van de categorie C-D 70 cm.

Lauren Heutink in Rutten

Op zaterdag 25 mei ging Lauren Heutink met haar pony Grace naar Rutten. Hoewel de geplande buitenproefjes vanwege regen naar binnen verplaatst werden, reed de combinatie alsnog twee mooie proeven. Lauren behaalde voor beide proeven de tweede prijs in de klasse B.

Lauren Heutink met haar pony Grace

Welsh Sportdag in Harich

Voor de ponyruiters met Welshpony’s was Harich the place to be op zaterdag. Tijdens de Welsh Sportdag Noord 2024 behaalde Jennifer Riezebos met haar schimmel Bink een mooie 3e prijs in haar tweede parcours. Zij verdiende hiermee een mooi halster en een envelop met lint.

Jennifer Riezebos

Lisa Post en haar pony Mulan deden het uitzonderlijk goed in de Klasse L2 dressuur, waar ze 208 punten behaalden. In de 90 cm springrubriek presteerden ze eveneens uitstekend. Deze combinatie werd uitgeroepen tot Allround Kampioen van de Welsh Sportdag. Lisa en Mulan reden ook een kür op muziek en behaalden de 2e plek met een score van 74,83%. Het was een zeer geslaagde dag voor deze combinatie.

Lisa Post

Turfhorst Bokaal 2024

Annelotte ten Cate-Felix nam deel aan de Turfhorst Bokaal 2024 met haar paard Olive Quina TF in de klasse L2. Ze behaalde een 1e en een 2e plek tijdens de reguliere proeven en legde in de finale proef een fantastische prestatie neer met een score van 71,4%, wat resulteerde in een 1e plaats. Dit was hun eerste L2-wedstrijd, wat de prestatie des te indrukwekkender maakt.

Annelotte ten Cate-Felix

NK Junioren 2024

Nikki Smeman en haar paard Kardashian reden zowel zaterdag als zondag tijdens het NK Junioren 2024. Na hun eerste juniorenwedstrijd in februari, was deelname aan het NK een grote stap vooruit. Na een tevredenstellende proef op zaterdag en een sterke prestatie in de kleine finale op zondag, eindigde de combinatie op een knappe 6e plek.

Nikki Smeman

Conclusie

Het Pinksterweekend 2024 bracht veel succes en mooie prestaties voor verschillende ruiters en hun paarden. Of het nu ging om eventing, dressuur of springwedstrijden, elke combinatie liet zien wat ze in hun mars hadden en keerden huiswaarts met welverdiende prijzen en nieuwe ervaringen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen