Uitslagen Deltaruiters Overijsselse kampioenschappen

Een weekend met de start van de Regio ”Overijsselse” kampioenschappen voor de paarden in de klasse Z1, Z2 en ZZL met daarnaast de klasse B, cat, A/B en C voor de ponyruiters.

Vrijdag was het aan de paarden om in Luttenberg te starten aan de Regiokampioenschappen. Jack Sparrow beet de spits af samen met Anique Frans in de klasse ZZLicht als Deltaruiters. Zoals Anique Frans zelf al zei deed Jack super goed zijn best en hebben zij samen een fijne proef kunnen rijden. Die door de jury werd beloond met een percentage van 70,429%. Na hun eerste onderdeel hadden zij zich als beste voorgeselecteerd voor het tweede onderdeel, de Kür. Bij de Kür voelde Jack Sparrow een beetje vermoeid, maar hij zette alsnog zijn beste beentje voor samen met Anique en dat leverde hen ook een mooi percentage op bij de Kür van 74,063% en uiteindelijk de titel Regio Kampioen van Overijssel 2023.

Maxime van Dijk reed samen met Kokulan ook binnen dit sterke deelnemersveld in de ZZLicht klasse. Na de proef te hebben verreden selecteerde de combinatie zich voor de Kür op muziek. Uiteindelijk behaalden Maxime van Dijk met haar paard Kokulan een hele nette 6e plek op de Regio kampioenschappen.

Jolien Felix startte met Golden Challenge in de klasse Z2. Hun kampioenschap bestond uit 2 onderdelen. Voor het tweede onderdeel moesten de ruiters in deze klasse zich selecteren door bij de eerste 3 plekken van hun proef te rijden. Jolien Felix deed dit door het hoogste percentage voor haar proef bij elkaar te rijden met Golden Challenge, namelijk 68,910%. Hierdoor mochten zij aan hun kür op muziek beginnen bij de tweede ronde voor de Kampioenstitel. Ook de kür werkte het duo samen goed af en reed zich weer naar de eerste plek met 70,375%. Doot beide onderdelen als beste af te sluiten heeft ook deze combinatie te titel en de ticket voor de afvaardiging voor de Nederlandse Kampioenschappen binnen. Knap gedaan.

Meike Bliek was na Kringkampioenschappen reserve om door te mogen naar de Regio kampioenschappen. Na een week hard oefenen met haar “juf” Manouck, ging ze er zaterdag voor om een sterk staaltje, nette dressuurproef neer te zetten. Als tweede start van haar klasse met een sterk deelnemersveld heeft Meike Bliek gedaan wat hun plan was. Haar pony No Limit Celebration liet zich van zijn beste kant zien en reed samen met Meike naar 64,583%. En die score bleef tot aan het einde op de eerst plek staan. Dit betekende dat Meike Bliek de titel Overijsselse Kampioen indoor dressuur 2023 mag dragen en afgevaardigd is naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

De aftrap is gedaan door deze knappe amazones met knappe prestaties. Op naar het volgende weekend naar nog meer Regiokampioenschappen en wedstrijden.

Verslag: Jantien Westendorp
namens de Deltaruiters