Uitslagen paardensport Deltaruiters

Foto: Meike Bliek met Sjef, gemaakt door Ellen Rook
Bijdrage van Jantien Westendorp

De Herfstvakantie stond bij de Deltaruiters in het teken van veel paardensport voor jong en oud.

Woensdag trapten de bixieruiters af met een hele gezellige dag vol ponysport voor de jongsten.

Meike Bliek deed mee met haar twee shetlanders. Na veel oefenen valt het toch echt niet altijd mee om alles toe te passen. Maar ondanks het gevoel dat het beter zou kunnen, behaalde zij met Shef een eerste prijs binnen bij de B1 dressuurproef.

Sherise Slendebroek wist bij het A springen de eerste prijs binnen te slepen met haar pony Goldsberg’s Chilayne. Gevolgd met de 2e prijs door Lisa Post met Tinkerbel

Zaterdag stond de Deltamanege in het teken van de dressuur voor de ponyruiters. Verschillende clubleden mochten starten en hebben hun kunsten laten zien in de dressuurring.

In de klasse B, cat. ABC was er een gezonde strijd tussen verschillende leden.

Tijdens de eerste proef nam Sophie Post met haar pony Minihoeve’s Alégro de 2e prijs in ontvangst met 203 punt. Esmee Verwoert volgde met de 3e prijs met maar 1.5 punt (201.5 punt) minder samen met Pampa-star. Lisa Post met Feline HP sloot de prijzen reeks met een 4e prijs met 199 punt.

Bij de tweede proef ging tevens Lisa post met de 2e prijs aan de haal met haar pony Minihoeve’s Alégro. Hier behaalden ze 188.5 punt. Sherise Slendebroek volgde nu met 188 punt voor de 3e prijs. Zij deed dit met haar pony Goldsberg’s Chilayne.

In de klasse B, cat. D/E heeft Deborah van der Molen de winst gepakt bij de eerste proef met 209 punten. Dit deed zij samen met haar pony Enjoy’s Angel. Gevolgd met een 2e prijs en 205.5 punten door Lisa van Wijnbergen met Donja. Roselyn Slendebroek behaalde met Fly de la Noyelle 203 punten en de 3e prijs.

Deborah wist ook bij de tweede proef de beste deltaruiter te zijn. Hier behaalde zijn 191 punten en een 3e prijs. Rosalyn Slendebroek en Lisa van Wijnbergen volgde beiden met 190 punten.

In Wezep streden de paarden dressuurruiters tijdens de Onori bokaal deze week.

Jorita Meuleman mocht met haar Lady Leatherdale na het krijgen van een veulen weer op pad. Dit deden zij niet onverdienstelijk deze week. Voor in de week al twee mooie proeven neergezet. Mochten zij zaterdag weer starten deden zij het dunnetjes over door een 2e en een 3e prijs te behalen. Waardoor er een finale plek bemachtigd werd. Knap gedaan.

Linda Kok startte daar vrijdagavond met haar knappe merrie Wandermaerchen en reed daar twee fijne proeven die beloond werden met 202 en 208 punten. Dit was goed voor een 3e prijs in de klasse L2.

In Luttenberg stal Knoxville JJ de show tijdens de eerste proef in de Klasse Z2 samen met Mellany van den Vorstenbosch. Bij de dressuur wedstrijd “Gouden Ijzer” haalden zij de eerste prijs met 228 punten. Het tweede rondje sloeg de moeheid toe waardoor ze besloten de finale aan hen voorbij te laten gaan.

Na al het dressuurgeweld van deze week wist Kristy Rorije nog prijzen te pakken in Raalte tijdens het springconcours. Zij werd daar 9e met het paard Mirage in de klasse B. In de klasse L wist zij met Kontiki V.D.W. 5e te worden. Haar comeback met Cinco W in de klasse Z werd beloond met een 3e prijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*