Uitslagen springwedstrijd en uitslag kringkampioenschappen Deltaruiters

Foto van auteur

De Indoor Kringkampioenschappen Dressuur 2023 zijn afgelopen vrijdag en zaterdag verreden.

Zowel de pony- als de paardenruiters van de Deltaruiters hadden zich goed voorbereid en dat resulteerde in mooie prijzen en titels, naast de startbewijzen die behaald konden worden voor de Regio (Overijsselse-)kampioenschappen die volgende week en de weken erna verreden gaan worden.

In Steenwijkerwold werden de Kringkampioenschappen verreden voor de pony’s. In de klasse B, cat. A/B/C wist Sophie Post met Macho niet alleen de dagprijs binnen te slepen .. Nadat zij een nette proef neergezet heeft mocht zij ook de prijs en de titel Kringkampioen Klasse B, cat. A/B ophalen op het erepodium.

Lisa Post reed ook een goede proef met Mini Hoev’s Elphis in de klasse B, cat. A/B/C. de jury beloonde dit met de 4e plek en een startbewijs voor de Regio kampioenschappen. Maar Lisa had nog een pony gestart in deze klasse, namelijk Felipe HP. Lisa heeft tevens deze pony geselecteerd voor de Regio kampioenschappen

Sem Henniphof stond als trotse jongen tussen al het meiden geweld. Hij reed zijn stoere schimmel, Finn naar een mooie 4e plek en prijs van de klasse B, cat. D/E. Hiermee selecteerde hij zich tevens voor de Overijsselse kampioenschappen.

De klasse L1, cat. A/B/C werd wederom gewonnen door Sophie Post, maar dan met haar pony Mini Hoeve’s Alègro. Naast de 1ste prijs is de combinatie in deze klasse ook Kringkampioen van de klasse L1, cat. A/B

Esmee Verwoert heeft samen met haar pony Golden Star in de klasse L1, cat. D/E een tweede plek bemachtigd en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen.

Daarnaast startte Esmee Verwoert ook haar pony Pampa Start in de klasse L2, cat. C/D/E. Hier won zij de dagprijs als beste start van deze combinaties. En werd zij Kringkampioen van de klasse C. Ook Esmee heeft zich geselecteerd met deze pony voor de Regio kampioenschappen.

Lisa van Wijnbergen is gestart in de klasse L2 op de Kringkampioenschappen. Na een nette proef behaalde zij een derde plek in de klasse, cat. D/E en een afvaardiging naar de regiokampioenschappen.
Als laatste van de Deltaruiters op de zaterdag startte Sophie Riezebos met haar pony Mulan in de klasse M1, cat.D/E op de Kringkampioenschappen. Haar proef werd door de jury’s beloond met een percentage van 69,917%. Dit resulteerde in een 1ste prijs onder de M1/M2 en de titel Kringkampioen M1, cat D/E 2023. Daarnaast is ook zij afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen.

De 2e prijs van de gecombineerde klasse M1/M2 was voor Jolijn van Niel met ?????
Zij mag zich Kringkampioen noemen van de klasse M2, cat.D/E. Ook deze combinatie is afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen.

Op zaterdag werd in Kampen de kringkampioenschappen verreden voor de paardenruiters. Hier wist Wendelie Flier een nette proef neer te zetten met Hinault Junior. Daarmee wisten zij een derde prijs te behalen met 194 en 201 punten in de klasse B.

In de klasse L1 wist Annelotte Felix met haar powerhouse Nadira naar de winst te rijden in Kampen. Zij zijn de Kringkampioenen van deze klasse en worden afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen

Mellany van de Vorstenbosch startte met Mac Diamond in de klasse L2. Zij reden een mooie proef met nog ruimte voor verbetering. Dit leverde hen de 3e prijs op en een startbewijs voor de Regio.

In de klasse M1 reed Nikkie Smeeman naar de titel en de eerste dagprijs van de gecombineerde klasse M1/M2. Met haar Kardashian zette zij een proef neer die goed was voor de winst met 68.538 %.
Op de voet werd zij gevolgd door Marjan Slendebroek met haar “reus” Dancing Donny. Zij reden naar een 2e plek. Het was een lange dag, maar ook het startbewijs voor deze combinatie voor de Regio is ook binnen.

Van de klasse M2 werd Annelotte de kringkampioen met haar paard Merle. Zij wist als eerste van de M2 klasse in de ranglijst te eindigen. Dat betekende dat zij ook op de derde plek op het erepodium mocht komen staan.

In deze klasse M1/M2 is ook Jorita Meuleman met Lady Leatherdale afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen.
Vrijdagavond werden de klasse Z1, Z2 en de ZZL verreden in IJsselmuiden.

In de Z2 startte Carolina Hoppenbrouwers met haar Kiyan. Hij liet zich goed rijden een samen konden ze een goede proef neerzetten in deze klasse. Dit bleef niet ongezien bij de jury en zij beoordeelden de proef dan ook met de eerste prijs en de titel Kringkampioen van de klasse Z2.

Na de klasse Z1 en Z2 was het aan de beurt voor de ruiters in de klasse ZZLicht. Hier kwam o.a. Anique Frans met haar Jack Sparrow aan de start. Zij wisten de meeste punten was de jury te krijgen en winnen daarmee deze klasse. Anique Frans mag zich indoor Kringkampioen ZZlicht 2023 noemen. Zij zullen deze week nog oefenen voor de Regioschappen die zij volgende week al zullen verrijden.

Melanie van der Vorstenbosch startte in deze klasse het paard Knoxville JJ. Hij liet zich goed zien en dat resulteerde in een 3e prijs.

Wij wensen als club alle afgevaardigden de aankomende weken heel veel succes in hun eigen discipline bij de Regiokampioenschappen! Zet hem op!!!

Woensdag was er een springconcours in IJsselmuiden met weer veel deelname over de hele dag verspreid en in de avond verreden. Ook hier waren er Deltaruiters, die zich bij de prijzen wisten te rijden.

In het dag-programma wist Jenita Koetsier zich met Ivy weer in de prijzen te rijden. Deze combinatie is de laatste tijd onverslaanbaar en wist ook woensdag de eerste prijs binnen te springen in de 1.10 klasse. Zij reden hun parcours foutloos in de snelste tijd van 28.93.

Tijdens het avond- programma ging Na-dine met haar ruiter Jolijn van Niel netjes rond. Ze reden een foutloze ronde en de jury beoordeelde het rondje met 77 stijlpunten. Dit resulteerde in een 2e plek.

In de klasse 1.10 wist Kyra Snoeijer met Don Gravin de 1ste prijs te pakken. Dit in een zeer snelle tijd van 29.03. Nummer 2 kwam goed 5 seconden later foutloos over de finish lijn.

De laatste rubriek werd samengevoegd. De klasse 1.20 en 1.30 streden samen voor de prijzen. Kim Spronk wist met Chistien de 3e plek te bemachtigen door foutloos en een strakke tijd te rijden.

foto 1: Esmee Verwoert – eigen foto – kring kampioen L2
foto 2: Carolina Hoppenbrouwers – kringkampioen Z2 en Anique Frans – kringkampioen ZZLicht – foto van Foto4U (graag erbij vermelden, staat namelijk geen logo bij)
foto 3: Sophie en Lisa Post – eigen foto kringkampioenen klasse B en Klasse L1

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: