Uitslagen van de Deltaruiters

De tweede week van de meivakantie is ook niet zonder paardensport voorbij gegaan.

Op de maandagavond is Lieke Mos afgereisd naar Wapenveld en daar heeft zij met haar pony Voice twee foutloze parcoursen gereden. Daar behaalde zij in het eerste parcours  in de klasse B (80 cm) 73,5 stijlpunten en een 7e prijs. Haar tweede rondje nam zij de eerste prijs mee naar huis met 80 stijlpunten

Zaterdag hebben de dressuurruiters van zich laten horen op verschillende plekken des lands.

Op Urk is Maxime van Dijk met Kokulan gestart in de klasse Z2. Ze moesten er beiden even inkomen wat betreft de nieuwe proeven, maar ondanks dat zette Kokulan zijn beestje beetje voort. Dat resulteerde in een 1ste  met 217,5 punt en een 2e prijs met 217 punt.

In Ermelo is Jacco Doornwaard gestart op het NK. Dit was wel een bijzonder weekend voor hem en het paard It’s Easy. Zij reden daar hun eerste keer NK in de Lichte Tour en eindigden daar als 9e in een sterk deelnemersveld. Van dit resultaat durfden zij van te voren niet van te dromen. Vrijdag in de Prix st Georges proef liep It’s Easy tot nu toe zijn beste proef op het juiste moment met een score van 71,32%. Dit leverde een 9e plek op en een finaleplek in de kür op muziek voor de combinatie. De kür werd zondag verreden en zoals Jacco het zelf omschreef: “It’s Easy stond echt “aan”  en liep naar een score van 74% met hele gave stukken. Meer dan trots op dit paard! Hij heeft alles gegeven wat er voor nu in zat!”

Op de locatie van de Delta manege in IJsselmuiden wordt 14 mei  a.s. een springwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Op 21 mei kunt u dressuur voor de paarden zien. Voel je vrij om te komen kijken naar mooie sport.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.