V.V.Wilsum – S.V.Zalk 1 – 0

Zalk

Na de mooie en grote overwinning van een week eerder tegen VSW ging Zalk zaterdag 4 april vol goede moed en zelfvertrouwen naar Wilsum. De eerste van de twee wedstrijden in het paasweekend, want op paasmaandag staat de uitwedstrijd in en tegen Kampen op het programma.

Georgie Huisman, die vrijdag de trotse vader is geworden van een mooie dochter, kon er niet bij zijn. Ook Tonko Kruize was afwezig in verband met een schorsing. Jan Hooisma had hierdoor het elftal noodgedwongen moeten aanpassen, maar dat zou geen invloed mogen hebben. Het veld was niet al te best en er stond ook nog een behoorlijke wind, waardoor het voetballen er niet gemakkelijker op werd.

Zalk begon goed aan de wedstrijd en wilde, net als een week eerder, de tegenstander direct onder druk zetten. Dat leverde dan ook al gelijk twee aardige mogelijkheden op voor onder Simon van Halm en Aart Schreuder. Zij hadden echter het vizier niet op scherp staan. Zalk was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar kon dat niet echt omzetten in doelpunten. Verdedigend stond het wel aardig bij Wilsum en met de nodige inzet en geluk konden zij het doel schoon houden. In de 16e minuut werd Simon door Aart diep gestuurd en hij kon alleen op doelman Gerhard Bolt van Wilsum af, zijn inzet was echter te zwak waardoor Gerhard de bal kon keren.

In de volgende periode ging het spel wat heen en weer, zonder dat er echte kansen ontstonden. In de 29e minuut kreeg Wilsum een vrije schop. De voorzet kwam bij Rene Dorgelo terecht, die van dichtbij net naast kopte. Daar kwam Zalk goed weg. In de 36e minuut werd Michel Hamer op links aangespeeld, hij omspeelde zijn directe tegenstander en kon de achterlijn halen. Zijn voorzet belande voor de voeten van Simon van Halm, die echter niet voldoende kracht achter de bal kon zetten waardoor de keeper de bal tot hoekschop kon verwerken. Deze hoekschop leverde helaas niets op.

Zalk wilde de voorsprong graag forceren en had daar, gezien het spel, ook het meeste recht op. Daarbij moet je natuurlijk wel waakzaam zijn en de boel achterin goed gesloten houden. Dat ging niet altijd even goed, want in de 38e minuut kreeg Wilsum opnieuw een kopkans, die ook maar rakelings naast ging, Zalk was gewaarschuwd. Wilsum zette wat meer druk naar voren en wilde de opbouw achterin bij Zalk verstoren, dan moet je soms wat vaker voor de lange bal kiezen. In de 41e minuut ging dat dan ook helaas fout. Jim van der Wijk wilde Jan Dirk van Pijkeren inspelen en deed dat niet helemaal nauwkeurig en Jan Dirk liet de bal lopen in plaats van hem aan te nemen. Wilsum zette met hun drie voorhoede spelers veel druk op de Zalker verdediging en kon de bal overnemen. Zij speelden de verdediging goed uit en Rene Orgel werd vrij voor Jim van der Wijk gezet en zette Wilsum op een 1 – 0 voorsprong. Dat konden ze tot aan de rust volhouden.

Zalk was de eerste helft niet scherp genoeg, er werd te veel met de bal gelopen of te snel de lange bal gespeeld. Het was te afwachtend en dat moest in de tweede helft duidelijk anders. De tweede helft had Zalk wel de wil om de wedstrijd te doen kantelen, maar dat lukte niet erg. In de 53e minuut werd Gernald Kanis, die overigens een verdienstelijke wedstrijd speelde, gewisseld voor Koen Buikema om meer druk naar voren te kunnen zetten. Zalk nam steeds meer risico’s, maar er werd te vaak te gehaast en te onnauwkeurig gespeeld. Zowel Simon van Halm als Aart Schreuder kreeg allebei een paar goede kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Wilsum gooide alles in de strijd om de 1 – 0 voorsprong vast te houden. Met veel inzet en passie bleven zij overeind. Zij waren flink aan het tijdrekken, waar de scheidsrechter helaas niets aan deed.

In de 85e minuut kreeg Michel Hamer een zware tackel van achteren met twee gestrekte benen te verwerken. De scheidsrechter stond echter op een te grote afstand en beoordeelde deze aanslag compleet verkeerd. Michel moest er met een zware enkelblessure vanaf en zal een tijdje uitgeschakeld zijn, triest maar helaas. Zalk kreeg daarna nog twee goede mogelijkheden, maar kon ook die niet verzilveren. Voor het zelfde geld had Wilsum de voorsprong nog verder kunnen uitbreiden. In de laatste 10 minuten gooide Zalk alles op alles om de gelijkmaker te maken en gaf daardoor veel ruimte achterin weg. Door goed verdedigen van Stephan van Ommen kon dat gelukkig voorkomen worden.

Met veel kunst en vliegwerk kon Wilsum die 1 – 0 voorsprong vast houden en daardoor de drie punten in eigen huis houden. Zalk had een beter resultaat verdiend, gezien het spel, echter Wilsum toonde aan dat je met veel passie en strijd ook een wedstrijd kan winnen en dat is ook een kwaliteit. Een domper voor Zalk, die nog tracht mee te doen voor een periode. Door deze nederlaag wordt dat moeilijker, maar is nog wel haalbaar. Deze teleurstelling zal snel verwerkt moeten worden, want maandag staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. Dan is het zaak de taken goed uit te voeren en in de discipline te blijven spelen. Als dat goed gaat en het spel kan worden gespeeld, zoals Zalk dat eerder heeft bewezen, kan het paasweekend nog op een goede manier worden afgesloten.

Opstelling Zalk: Jim van der Wijk, Gert Jan Klein, Jan Dirk van Pijkeren (75e minuut Sander Vinke), Ben Hofstra, Stephan van Ommen, Jesper Esselink, Simon van Halm, Gerben Hamer, Aart Schreuder, Gernald Kanis (53e minuut Koen Buikema) en Michel Hamer (85e minuut Carsten Esselink)

Doelpunten:
41e minuut 1 – 0 Rene Dorgelo

Gele Kaarten:
Zalk : Aart Schreuder
Wilsum : 3 x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*