Veelbelovend begin van het wedstrijdseizoen KV Skonenvaarder

Amstelveen – Albart Flier wist zich tijdens de selectiewedstrijden voor KV Skonenvaarder op de Bosbaan in Amsterdam in de klasse Heren Senioren te plaatsen voor zowel het EK én drie World Cups.

kv skonevaarder1
Foto: Jos Kolle (Hoogers in het ‘wit en Flier in het donkere tenue)

 

 

Ruth Vorsselman wilde zich meten met de Dames Senioren en sloot als Junior A in de K1 met een klein tijdsverschil aan bij de Nederlandse Top. Een positie om tevreden mee te zijn.

Albart behield samen met Jasper Hoogers (Frisia Amstelveen) in de duoboot K2 op de 500 meter de koppositie en zij finishten met een tijd van 00:01:37,6 als winnaar. In de K1 Heren Senioren op de 1000 meter behaalde hij de tweede plek na Nederlands topper Bram Brandjes met een verschil van 4,4 sec. Eveneens op de 1000 meter werd het duo Flier/Hoogers in de K2 winnaar met een tijd van 00:03:27,8 en behaalde ook daarmee de papieren voor deelname aan de World Cups.

Het koppel Albart en Jasper maakte de keuze niet te starten op het EK maar zich te concentreren op de K2 500 en 1000 meter tijdens de World Cup in Duisburg. Hier kunnen zij zich tevens kwalificeren voor het WK in Milaan. Verder concentreert Albart zich in de klasse U23 K1 op de 1000 meter tijdens de internationale wedstrijden eind april in Essen. Voor beiden een veelbelovend begin van het wedstrijdseizoen 2015 wat ook geldt voor Ruth Vorsselman.

kv skonevaarder2
Foto: Jos Kolle

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*