HomeRegiosportVeerkrachtig Dos Kampen knokt voor overwinning

Veerkrachtig Dos Kampen knokt voor overwinning

-

Eindstand: 3-2
Ruststand: 1-2

Wedstrijdverslag:

In een aantrekkelijk duel wist D.O.S. Kampen een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. De selectie toonde daarmee veerkracht en gaf de spelers die hun (voorlopig) laatste wedstrijd in het shirt van D.O.S. Kampen speelden, Wilco de Vries en Daniël van Warven, een mooi en passend afscheid. Beide spelers kregen in de tweede helft een verdiende publiekswissel.

dosAl binnen vijf minuten stond FC Zutphen op voorsprong. Kees van Bruggen was niet attent genoeg om de bal weg te werken, nadat deze in eerste instantie door Wilco de Vries werd gepareerd. Zo kon Niek Bakkerweerd de bal simpel vanuit de rebound binnen schieten.
D.O.S. Kampen kreeg binnen twee minuten een dot van een kans om de stand gelijk te trekken. Jorik Schuur kwam na een prachtige dieptepass oog in oog te staan met keeper Dominic van Hoof, maar Jorik schoot de bal over het doel. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen mogelijkheden. Rob Kabboord en Daniël van Warven waren in de 16e en 18e minuut dichtbij een doelpunt, maar in beide gevallen ging hun schot voorlangs. In de 20e minuut kopte Bakkerweerd de bal bijna binnen. Vanuit een vrije bal van Daniël kopte de goed spelende Lenhard de Velde de bal vijf minuten later eveneens net naast. In de aanval die daarop volgde wist Wilco de Vries met een uiterste krachtsinspanning de 0-2 te voorkomen. Ricardo Mengerink leek de bal bij de tweede paal voor het intikken te hebben, maar Wilco snelde naar de hoek en kon de bal net op tijd uit de hoek halen. In de 32e minuut was het voor FC Zutphen wel raak. Na een prachtige vrije bal kopte Mengerink dit keer wel raak.

Nog voor rust wisten de geelzwarten de aansluitingstreffer te maken. De defensie van FC Zutphen leverde de bal eenvoudig in, waarna Rob koelbloedig de bal langs keeper Van Hoof wist binnen te schieten. Jorik Schuur had nog een prima actie in petto, maar de keeper voorkwam dat D.O.S. nog voor rust op gelijke hoogte kwam.

De tweede helft was van een iets minder niveau dan de eerste. Het tempo lag lager en er waren veel minder kansen. Dat deerde het Kamper publiek niet, want met nog twee doelpunten trok D.O.S. wel aan het langste eind. In de 65e minuut zette D.O.S. Kampen over rechts een fraaie aanval op. Invaller Jorian Wellenberg zag Lenhard in de zestien meter vrij staan. Zijn inzet ging tussen de palen en onder de keeper door. D.O.S. Kampen wilde meer en bleef gretig. FC Zutphen kwam er nog maar zelden uit. Alleen in de 74e minuut was er vanuit een corner nog een goede mogelijkheid, maar Lenhard de Velde haalde de gevaarlijk indraaiende bal nipt op tijd van de lijn. In de 79e minuut had Jorian D.O.S. op voorsprong moeten schieten. Na goed voorbereidend werk van Rico Westendorp ging de linker spits alleen op de keeper af. Jorian leek even te twijfelen hoe hij keeper Van Hoof wilde passeren. Hij koos voor een schot, maar de bal sprong via het lichaam van de keeper weer het veld in. Rob Kabboord schoot direct knap in. Een verdediger kon de bal vlak voor de doellijn weg schieten. Na een vrije bal in de 83e minuut kwamen de poelänten wel aan de goede kant van de score. Patrick Bastiaan bracht de bal voor het doel en Rico Westendorp schoot de bal hard op de paal. De bal werd opnieuw voorgebracht en Emiel Diender stond nog in het vijfmeter gebied. Hij kopte de bal prima binnen en bezorgde D.O.S. Kampen daarmee in de laatste competitiewedstrijd de drie punten.

Doelpunten: 4e minuut 0-1 Niek Bakkerweerd
32e minuut 0-2 Ricardo Mengerink
38e minuut 1-2 Rob Kabboord
65e minuut 2-2 Lenhard de Velde
83e minuut 3-2 Emiel Diender

Opstelling: Wilco de Vries (88e Jorian van Dijk), Kees van Bruggen, Maurice Vespignani, Christian van der Worp, Patrick Bastiaan, Jorik Schuur (61e Jorian Wellenberg), Lenhard de Velde, Rob Kabboord, Daniël van Warven (71e Rico Westendorp), Mathijs Winters, Emiel Diender.