Veiling Biergilde van Campen: Een avond met alleen maar winnaars!

Ingezonden bericht

Jeroen, bijgestaan door initiatiefnemers Pieter en Patrick, geflankeerd door de hoogste bieders Jan Willem en André.
(Foto: Korné van Dijk)

Afgelopen woensdagavond, tijdens de Bockbier-proefavond van het Biergilde van Campen, dit keer op De Veerman van Kampen is er een veiling georganiseerd voor Jeroen Van der Vegt.
Initiatiefnemers Pieter Schouten en Patrick van Dijk van P&P Brouwerij Trots Van Kampen wisten de hand te leggen op twee sets Hertog Jan Vatgerijpt 2021.

Dit jaar staan de Portugese versterkte wijnen centraal. Het paradepaardje van Hertog Jan, de Grand Prestige, heeft ruim een jaar gerijpt op Port Tawny, Moscatel en Madeira wijnvaten. Het bier gerijpt op Aguardente vaten is wel een vreemde een in de bijt, maar past goed in deze editie.

Elk jaar kijken bierliefhebbers weer uit naar de Vatgerijpt editie, die de laatste jaren zo rond September op de brouwerij in Arcen wordt gepresenteerd. Aangezien er een beperkt aanbod is, kan helaas niet elke (speciaal-) bierliefhebber van deze bieren genieten.

Zo niet leden van het Biergilde van Campen! Traditiegetrouw staat oktober in het teken van Bockbier, dus ook de proefavond die elke eerste woensdag van de maand georganiseerd wordt.
Halverwege de avond worden maar liefst 2 sets geveild.
Eén set gaat weg voor een monsterbedrag van € 275. Als we dachten dat dat nog niet genoeg was, wordt er op de 2e set zelfs € 300 geboden. Fantastisch!

Ook worden er gedurende de avond nog pakketjes bier verkocht die Brouwerij Broederschaap brouwt voor de stichting van Jeroen, Poen voor Jeroen. Hij zamelt op alle mogelijke manieren geld in, om een stamcelbehandeling te ondergaan in Rusland. Hij leidt al jaren aan de slopende ziekte MS.

De totale opbrengst van de avond bedraagt ruim € 1.100
En dat op een doordeweekse avond. Wie had dat van tevoren kunnen bedenken!

Een groot dankjewel aan iedereen!

kijk ook op www.poenvoorjeroen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*