Verdienstelijk gelijk spel voor hard werkend KHC

KHC - SDV BarneveldDe resultaten tegen koploper SDV Barneveld waren in het verleden niet zo best. KHC moest meerdere malen de punten laten aan het technisch betere SDV Barneveld. Maar dit KHC is in staat om van iedereen te winnen, dat heeft het de laatste wedstrijden ook laten zien.

Tegen de top 3 werd niet verloren na de winterstop, en dat geeft een impuls voor de komende wedstrijden. De wedstrijd van zaterdagmiddag was er een met een uiterst voorzichtige opening, beide teams leunden achterover en waren traag in de omschakeling. Na wat kleine kansjes in de begin fase kwam er in de 21e minuut een honderd procent kans. De hard werkende Tom Diender kwam oog in oog met de Barneveldse sluitpost die de harde inzet fraai pareerde. In de 24e minuut was er een enorme kans voor SDV Barneveld dat een harde inzet via de doellat over zag gaan. In de 44e minuut kwam een voorzet van Joel Visscher nog tegen de lat, maar verder kwam het niet. Na de thee werd de wedstrijd wat aantrekkelijker, beide team kregen wat kansen. In de spannende slotfase kreeg KHC de beste kansen. Erik Post had de 1-0 op de schoen, maar wederom goed keeperswerk stond een treffer in de weg.

KHC kreeg in de slotfase nog 2 keer een hoekschop te nemen, en beide keren wist men rakelings het net niet te vinden. Ook SDV Barneveld kreeg enkele kansen, en KHC mocht zijn handen dicht knijpen dat een kopbal in blessuretijd rakelings naast het doel ging. Zo kreeg de wedstrijd geen winnaar, en was een remise een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Scheidsrechte Assink uit Hengelo telde niet al teveel blessuretijd bij, en dat noemt men in scheidsrechters termen regel gezond verstand.

Trainer Herman Oosterhaar vond dat zijn ploeg gedisciplineerd had gespeeld.”Een wedstrijd met niet heel veel kansen, maar ze waren er wel, en er waren er enkele bij die er zeker in hadden gekund” was zijn commentaar.
Luister HIER naar het commentaar van KHC trainer Herman Oosterhaar.

Man van de wedstrijd – Tom Diender

Volgende week gaat KHC naar DTS Ede, waar tegen thuis gelijk werd gespeeld in een wedstrijd met een korfbal uitslag 4-4. Gezien het spelbeeld van toen, een uiterst technisch en vaardige tegenstander. KHC mag het volgende week weer laten zien, hopelijk is de ziekenboeg dan weer leeg en kan er volledig worden aantreden. De wedstrijd in Ede begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet.