Verdienstelijk gelijk spel voor KHC.

KHC was nogal gehavend zaterdagmiddag, de geschorsKHC-logote Karim Gabara deed uiteraard niet mee. Daarnaast waren er 3 geblesseerde spelers, zodat het puzzelen was voor onze trainers. Met name de op de linksachter positie spelende Brenn de Lange deed het erg goed, maar ook Kevin Isidora speelde prima, met een tomeloze inzet.

Na een aftastende begin fase waarin vaak gekozen werd voor de lange bal, was de 1e kans voor Berkum. KHC speelde erg compact en gaf weinig kansen weg, zonder dat het zelf mogelijkheden kreeg om te scoren. In de 28e minuut kwam de 1e kans voor KHC maar Kevin Isidora schoot de bal op aangeven van Leroy Knol rakelings over. Na de thee een spannende strijd, Berkum dat volop mee doet voor de 2e periode probeerde KHC onder druk te zetten. Opvallend was dat ze telkens weer buitenspel liepen en de neutrale ass. scheidsrechters handen vol werk bezorgden. KHC kreeg zelfs in de 2e helft de beste kansen om de scoren. In de 62e minuut werd een door Leroy Knol genomen vrijeschop van de doellijn gehaald. Enkele minuten laten kwam Burak Alp in vrije schietpositie voor het 16 meter gebied en haalde verwoestend uit. De bal kaatste via de lat op de doellijn, en stuitte vervolgens het veld weer in terwijl alle mee gereisde supporters al stonden te juichen. Met wat meer geluk had het dan ook maar zo meer kunnen wezen, waar bij opgemerkt dat het aan de andere kant ook een aantal keren maar net goed ging. Dus was de remise een terechte afspiegeling van de wedstrijd, en kreeg KHC waar het voor kwam.

Beluister HIER de reacties van beide trainers.

foto: John Zoetebier

foto: John Zoetebier

Volgende week de klassieker tegen stadsgenoot GoAhead Kampen. KHC is gebrand op eerherstel na de opgelopen nederlaag eerder dit seizoen op sportpark Middenwetering. De vraag is dan ook of dit KHC in staat is om GoAhead te verslaan. De Cocksianen willen graag naar de hoofdklasse, en staan boven aan de ranglijst. KHC daarin tegen strijd voor handhaving in de 1e klasse, en staat op een zeer verdienstelijk plek in de middenmoot. Ingrediënten voor een zeer spannende voetbal wedstrijd met hopelijk veel publiek. Het bestuur van KHC verzoekt dan ook om zoveel mogelijk op de fiets te komen, want het zal zeer druk worden. De wedstrijd begint pas om 18.00 uur en staat onder leiding van oud Kampenaar Jan van Dijk uit Dronten geassisteerd door de heren Mick Bronts uit Lelystad en Dennis van Leussen uit Wierden. Na afloop is er livemuziek in de KHC kantine.

Man van de wedstrijd

Justin Drost.