donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportVerdienstelijk gelijkspel Zalk bij Batavia.

Verdienstelijk gelijkspel Zalk bij Batavia.

-

Na een aantal nederlagen op rij is het seizoen voor sv Zalk zo goed als over. Wat nu nog rest is het seizoen zo goed mogelijk uit te voetballen. Te beginnen met de lastige uitwedstrijd bij Batavia’90, dat nog in de race is om de titel in de 4e klasse C.

sv zalk teamfoto

In verband met een flink aantal blessures en schorsingen was de spoeling aan Zalker zijde dun. De bank was daardoor gevuld met 3 spelers van het tweede. Onder een waterig zonnetje begon Zalk goed aan de wedstrijd. Duels werden stevig aangegaan en ook het voetbal was, ondanks het slechte veld, bij vlagen prima verzorgd. De organisatie stond goed, keeper Berry Wagterveld kreeg zodoende weinig te doen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar Zalk onder leiding van Georgie Huisman de boel aardig voor elkaar had. De logische ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft leek in eerste instantie hetzelfde beeld te geven, totdat de aanvoerder van Batavia’90 de bal uit een vrije trap pardoes in het netje knikte: 1-0. Wie dacht dat Zalk het koppie zou laten hangen had het mis. Een klein kwartiertje later was er sterk doorgaan van Simon van Halm, die Jeremy van Dijk op links met een steekbal wegstuurde. Via de keeper van Batavia’90 rolde de bal in het zijnet: 1-1. Helaas was deze stand van korte duur. Een paar minuten na de gelijkmaker ontstond er onoplettendheid in de verdediging van Zalk, de aanval van Batavia’90 was onverbiddelijk: 2-1.

De laatste 20 minuten ging Zalk opportunistisch spelen. 1 op 1 achterin en Robert Lans in de punt van de aanval erbij. Deze intentie werd in blessuretijd beloond toen Simon van Halm sterk was aan de bal en de verdiende 2-2 op het scorebord zette. Luttele seconden later floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Een prima resultaat voor sv Zalk, maar een vervelende nasmaak blijft; waarom wordt er niet elke week met deze beleving gespeeld?

Opstelling: Berry Wagterveld, Gertjan Klein, Jandirk van Pijkeren, (Jan-Willem Dijks), Hendri Vinke, Stephan van Ommen, Mark Land, Georgie Huisman, Gernald Kanis, (Robert Lans), Simon van Halm, Aart Schreuder, Jeremy van Dijk.

Doelpunten makers: Pim Herrewijn 59e min– Jeremy v Dijk 74e min– Remy Santana 76e min –Simon v Halm 90e min