Verkeerscontrole N50: Politie geschrokken van telefoongebruik

Foto ter illustratie, deze foto is gemaakt in een geparkeerde auto.

Vrijdag 3 juni heeft de politie een grote controle uitgevoerd op de N50, welke gericht was op recreatieverkeer en afleiding. Er zijn maar liefst 129 bekeuringen uitgeschreven. waarvan 80 voor het voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig.

De controle heeft plaatsgevonden tussen 9:00 en 15:30 tussen Kampen en de verzorgingsplaats Zalkerbroek. De politie is geschrokken van het aantal bekeuringen voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig, 80 automobilisten zijn hiervoor bekeurd.  De politie meldt onze redactie: ‘Gezien de vele aanrijdingen op de N50 met veelal zwaar letsel vinden wij het onbegrijpelijk dat nog zoveel mensen dit nog steeds doen’.

De N50 is al jaren in opspraak vanwege de vele aanrijdingen met zwaar tot dodelijk letsel, niet elk ongeval heeft als oorzaak het mobiele telefoongebruik.  Verbreding van de N50 laat momenteel nog op zich wachten vanwege de uitspraak van de raad van State over stikstof.  Minister Harbers heeft toegezegd om met de regio te gaan kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden om in de tussentijd de verkeersveiligheid te verbeteren.


 


1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*