zaterdag, april 27, 2024

HomeRegiosportVerlies laatste zaalwedstrijd korfballers DOS Kampen

Verlies laatste zaalwedstrijd korfballers DOS Kampen

-

korfbal2KAMPEN – De laatste wedstrijd van KV DOS Kampen heeft veel doelpunten, maar geen overwinning opgeleverd. In eigen huis kon DOS geen feestelijk tintje geven aan het slot van het zaalseizoen. Met 25-32 was KV Heerenveen aanvallend beter.

DOS heeft zich naar het einde van de zaalcompetitie geworsteld. Na tien speelrondes was al duidelijk dat er geen kampioenschap in zat en dat er ook geen zorgen waren over degradatie. De keus om spelers over te hevelen naar het tweede team zorgden weliswaar voor het fel begeerde kampioenschap van de reserves, maar zorgden ook voor een gebrek aan automatismen bij het eerste team.

Spelen om des keizers baard is niet iedereen gegeven en dat was zaterdag bij de thuisploeg vooral verdedigend te merken. Af en toe was de concentratie ver te zoeken, waardoor de puntspelers van Heerenveen soms verbaasd keken naar de ruimte die ze kregen om aan te leggen. Niet alleen van afstand, maar ook in de korfzone werd ruimte weggegeven voor het schot. Het leverde een heleboel doelpunten op, helaas voor het thuispubliek wel het meest aan de kant van de Friezen.

Bij DOS begonnen Roel Zwanepol en Romy Stam opnieuw in de basis. Vooral Stam liet wederom zien dat ze een degelijke korfbalster is, die op dit niveau meekan. Dat is goed nieuws voor DOS, want met het vertrek op handen van René Bruggeman en Yvonne ten Hove, beiden stoppen in de zomer met de selectie, is aanvulling nodig. Het zal nog lastig worden om Bruggeman en Ten Hove te vervangen. Beide puntspelers staan garant voor doelpunten, afgelopen zaterdag waren ze samen goed voor de helft van de Kamper productie.
Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd nam Heerenveen halverwege de tweede helft een voorsprong van vier treffers, 5-9. DOS was verdedigend te lankmoedig en aanvallend werd er teveel gemist. Bij rust stond DOS met 11-14 achter.

In de tweede helft startte DOS agressief. Na vijf minuten spelen maakte Bruggeman van afstand 15-15, nog geen minuut later maakte Iris van Dijk met een doorloopbal 16-15. In die fase was DOS zeker niet de mindere, maar verzuimde het om door te drukken. Heerenveen sloeg keihard terug. Vier afstandschoten op rij later stond het opeens 16-19. DOS rechtte de rug na deze nieuwe achterstand en kwam, opnieuw door Bruggeman, in de dertiende minuut bij 19-19 weer langszij. Het was de laatste opleving van de Kampenaren. Een minuut later stond het alweer 19-21 en met nog tien minuten te gaan was bij 19-24 de wedstrijd beslist. Heerenveen was ontketend en gooide van afstand bijna alle ballen in de korf. DOS deed wel wat terug, maar kon niet meer aanklampen.

Bij 25-32 floot de goed leidende scheidsrechter Klein voor de laatste keer.

DOS vervolgt de veldcompetitie op 28 maart met een thuiswedstrijd tegen ODIK Barneveld. Op het veld ligt alles open en staat DOS op een kansrijke tweede plaats.

Doelpunten DOS: René Bruggeman 7x, Yvonne ten Hove 5x, Iris van Dijk 4x, Nynke Links, Romy Stam en Matthijs Bastiaan 2x, Michaël Jongman, Roel Zwanepol en Camiel van Keulen 1x