dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVerlies Reflex damesteam in Sneek

Verlies Reflex damesteam in Sneek

-

Na een voorbereidingsperiode van 4 weken waarin diverse wedstrijden en toernooien werden gespeeld met wisselende resultaten, begon afgelopen zaterdag de competitie voor dames 1 van Zalsman Reflex. De ploeg uit Kampen heeft een complete metamorfose ondergaan. Slechts 5 speelsters bleven over van het vorig seizoen. De selectie werd uitgebreid met 3 jeugdige talenten die overkwamen van Vovem Emmeloord en 3 speelsters uit dames 3 die samen met trainer Roel Kiers de overstap maakten.

De wedstrijd waarin Karin van Bemmelen en Tessa Slik ontbraken begon wat onwennig. Enigszins gespannen begon men aan de eerste set en VC Sneek nam  een kleine voorsprong van enkele punten. Aan het einde van de set lukte het de ploeg uit Kampen een voorsprong van 2 punten te nemen 23-21. Men wist echter de set niet winnend af te sluiten en via 23-23 werd het uiteindelijk door 2 persoonlijke fouten 23-25.

Of het door de teleurstelling hiervan kwam is niet bekend maar over de 2 de set kunnen we kort zijn. Reflex bezweek onder het service- en aanvalsgeweld van de Friezinnen. Deze set werd met de veelzeggende cijfers met  25-10 verloren.

De dames van Reflex toonde echter veerkracht en pikten de draad weer op van de 1ste set. Toch kon men niet voorkomen dat de gasten uit Friesland een voorsprong namen van 5 punten. De ploeg uit Kampen haakte steeds weer aan maar aan het eind van de 3de set was het toch de ploeg uit Sneek die met de winst geen strijken. Door enkele rake klappen van de aanvalster uit Sneek, een voormalig Ere divisie speelster,  werd het 19-25.

Om toch nog iets aan de wedstrijd over te houden begon men met vol goede moed aan de 4de set. Hierin had met steeds het initiatief en Reflex had gedurende de hele set een kleine voorsprong. Door enkele goede aanvallen van Maaike Winters wist men deze set na zich toe te trekken 25-21. Al met al 3-1 verlies. Toch biedt het vertoonde spel voldoende perspectief voor de toekomst.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen