maandag, september 16, 2024

HomeRegiosportVerslag bekerwedstrijd OWIOS – S.V Zalk 3-0

Verslag bekerwedstrijd OWIOS – S.V Zalk 3-0

-

Dinsdag 26 augustus speelde S.V. Zalk de tweede wedstrijd in de poule voor de districtsbeker. Er stond een uitwedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek op het programma. De aanvangstijd stond gepland op 19.30 uur. Dat werd echter een kwartier later. Om 19.00 uur was de scheidsrechter er nog niet, dus maar even gebeld. Hij dacht dat de wedstrijd op woensdag gespeeld zou worden. Hij is direct gekomen zodat de wedstrijd, met enig vertraging, alsnog kon beginnen.

ZalkVoor Zalk natuurlijk een mooie uitdaging om te spelen tegen een tegenstander die twee klassen hoger speelt. Door het afhaken van Aart Schreuder en Sander Vinke in verband met blessures en het niet aanwezig kunnen zijn van Georgie Huisman, moest trainer Hooisma direct al improviseren. Toch stond het in het begin goed en begon Zalk goed gedisciplineerd aan de wedstrijd. Wel liep Zalk te veel achter uit en liet het initiatief over aan OWIOS. Zij kregen hierdoor binnen 10 minuten al twee grote kansen en hadden de wedstrijd al naar zich toe kunnen trekken. Zij verzuimden dat echter waardoor Zalk in de wedstrijd bleef.

Met name Jim van der Wijk verrichtte een aantal goede reddingen en was een betrouwbare sluitpost. Wel had Zalk erg veel moeite met de vele positie wisselingen bij de tegenstander. Veel ballen werden cross diep gespeeld op de buitenspelers en afgelegd op de aansluitende spelers. Hier had Zalk niet altijd een antwoord op. Zo af en toe kon Zalk er uitkomen om een aanval op te zetten. Dat ging echter vaak te snel en te slordig. Verdediging van OWIOS kon meestal tijdig ingrijpen of keeper Matthijs Kuiper stond op zijn plek. Dat beeld bleef de rest van de eerste helft zo en met kunst en vliegwerk bleef het tot aan de rust 0 – 0.

Het verschil tussen de twee klassen was wel erg duidelijk, echter als je de kansen niet maakt dan kan het zo maar anders lopen. Die hoop had Zalk natuurlijk wel. Zolang de tegenstander niet schoort blijf je in de wedstrijd en dan kan het met een goede uitval maar zo de andere kant op gaan. Die hoop werd echter in de 49ste minuut al om zeep geholpen. Een aanvaller van OWIOS ging fel door op Robin Haverkamp. Het leek op een overtreding, maar de scheidsrechter liet doorvoetballen. De ruimte die OWIOS daardoor kreeg, benutten ze goed en Cornel Balk ronde beheerst af. Zalk liet het toen een beetje afweten en liep te veel achteruit. OWIOS had de wedstrijd in die periode op slot kunnen gooien, maar verzuimde een paar niet te missen kansen af te ronden.

Zalk kreeg zo af en toe wel wat ruimte en probeerde er voetballend uit te komen. Dat leverde een paar spaarzame mogelijkheden op. De beste was nog voor Michel Hamer. Hij schoot vanaf de 16 meter hard in, maar Matthijs redde beheerst. De corner daarna leverde helaas niets op. In de 69ste minuut kreeg OWIOS een hoekschop. Deze werd achter de tweede paal gespeeld. Zalk lette daar niet goed op en Richard Schoeber, die daar achter de verdediging op dook, kon de 2 – 0 aan laten teken. Daarna zakte het spel een beetje weg. OWIOS kreeg nog een paar kansen, maar ook Zalk kwam er nog een paar keer goed. In blessuretijd maakt Henk Scheffel er nog 3 – 0 van. Een meer dan verdiende overwinning voor OWIOS. Uitslag had vele malen hoger kunnen zijn, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Het was een leerzame avond, waar Zalk zijn voordeel mee moet gaan doen.