Verslag Deltaruiters vier dagen paardensport

Foto van auteur

Op de foto Roselyn Slendebroek met Chavello’s Golden Cutie gemaakt door Jantien Westendorp

 

Woensdag werd de dag op gesplitst in twee groepen verdeelt over een dagprogramma en een avondprogramma. De hele woensdag was goed gebult met mooie springsport van iedereen. De dag begon met de 1.00 m klasse en ging door tot de 1.40 klasse

In de 1.00 meter klasse wist Annemiek Vinke met Lexy een derde plek te bemachtigen door 75 stijlpunten bij elkaar te rijden in een foutloze ronde.

Miranda Spronk-Rienties reed een foutloze ronde in de 1.10 klasse met Kay vd Felix Hoeve. Eerste fase foutloos en in de tweede fase van het parcours een strakke tijd te zetten van 32,42.

In de 1.30 m klasse startte Monica Borger met Hatseflatse vd Keienlegger. Zij reden de snelste tijd van 32.54 in de tweede fase van het parcours. Het hele parcours legde de combinatie foutloos af en daarmee pakten zij de eerste prijs.

Kim Spronk wist tijdens de eerste klasse van het avond programma de titel te pakken. Dit deed zij samen met haar paard Christien in de 1.10 klasse. Hannah Keizer volgde op de 3e plek met Miss Ds. Beide dames reden een mooie foutloze ronde.

Op de donderdag ging het springconcours verder met degenen die nog een ronde wilde springen of de woensdag niet konden.
Hier wist Miranda Spronk-Rienties als eerste een prijs te bemachtigen in de 1.10 klasse. Dit werd een 2e prijs samen met Kay vd Felix Hoeve. Ook deze dag werd afgerond met een 1.40 parcours waar vele ruiters van ver op af komen.

Vrijdag was het aan de ponyruiters om zich te laten zien in de buitenpiste van Deltaruiters. Deze wedstrijd was tevens de laatste selectie wedstrijd voor de ponyruiters om zich zo goed mogelijk te plaatsen voor de kringkampioenschappen.

In ring 1 en tevens de eerste proef wist Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne de winst op te strijken. Zij deden dat met de 202,5 punt die zij samen wisten de behalen. Met 1 puntje minder (201 punt) pakte Sophie Post met Minihoeve’s Alègro de 2e prijs te pakken.
De klasse B, cat. abc, de tweede proef werd gewonnen door Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne met 196 punten. Meike Bliek volgde op de voet met 195,5 punt met haar witte pony Zedje.

Rosalyn Slendebroek was er maar druk mee. Zij startte deze dag 2 pony’s. In de klasse B, cat. D/E wist zij met haar schimmel Fly de Novelle tijdens de eerste proef de eerste prijs te pakken. Samen met broekie Chavello’s Golden Cutie wist zij naar 195 punten te rijden en dat was goed voor een derde prijs. De tweede proef werd ook beloond. Dit met 195,5 punt en een derde prijs.

Lisa van Wijnbergen startte in de klasse L1 met haar pony Donja. De eerste proef behaalde Lisa van Wijnbergen 208 punten en daarmee wisten zij de eerste prijs in ontvangst te nemen. Dit betekend tevens dat zij zich voor de Kringkampioenschappen goed heeft voorgeselecteerd met 1 plaatsingspunt.

In de klasse M1 in combinatie met de M2, wist Jolijn van Niel met Hassendonck’s Ambros voor de eerste keer in de klasse M2, de eerste proef te winnen met 192,5 punt.

Tijdens de tweede proef had Lisanne van de Berg zich herpakt met Mabel en reden daar naar een tweede prijs met 192 punten.

Het paarden en pony geweld werd zaterdag afgesloten met een dressuurwedstrijd voor de paarden. De paardenruiters in de Z1, Z2 en ZZL mochten ’s morgens startten.
Maxime van Dijk wist de eerste proef de winst op haar naam en die van haar paard Kokulan te zetten met 251,5 punt. Anique Frans volgde op de voet met 250 punten en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Bij de tweede proef wist Anique Frans ook de tweede plek te bemachtigen met 242,5 punt. Beide dames rijden in de Z2 klasse dressuur.

Naast de Z-ring werd gelijk de klasse B en de klasse L1 verreden. Wendy Uijt de Boogaardt wist weer een fijne eerste proef neer te zetten met het paard Marlena in de klasse L1. Dit werd door de jury ook gewaardeerd met 210 punten en een eerste prijs. De jury van de tweede proef was ook gecharmeerd van de combinatie en zette hen ook op de eerste plek met 205 punten.

Mayke Schutte wist in de L2 klasse de tweede plaats te pakken achter Wendy met haar paard Climax. Zij reden een zeer nette proef die goed was voor 192 punten.

In de klasse B deed het paard Makkie zijn best om de proef niet zo fijn te laten voelen als anders. Maar Wendelie Flier werd voor alle zeilen bijzetten gewaardeerd door de jury en kreeg bij haar eerste proef 187,5 punt en een tweede prijs. Dat had Wendy niet helemaal aan zien komen.

Nikki Smeman heeft tijdens de eerste proef warm gelopen, want bij haar tweede proef wist zij de tweede plek te behalen samen met Kardashian. Hun proef werd gewaardeerd met 202 punt.

Wandermaerchen wilde niet onder doen voor de andere Deltaruiters, dus liep zij samen met Linda Kok ook naar een tweede prijs bij hun eerste proef. Zij reden hun M2 proef met 201,5 punten in handicap met de klasse M1. De tweede proef deed Linda Kok er een schepje boven op en wist de combinatie een eerste plek te bemachtigen met 194 punten.

Naast dat er in IJsselmuiden veel wedstrijden werden georganiseerd is Kyra Snoeijer zaterdag afgereisd naar Wapenveld. Ze kwam aan de start met haar pony Don Gravin in de klasse 1.10. In het 1e parcours een foutloos basis parcours , in de barrage helaas 1 balkje. Door de snelle tijd toch een 2e prijs gewonnen. In het 2e parcours gelijk op tijd, bleven Kyra en Don foutloos en zetten de snelste tijd neer. De 1e prijs ging mee naar IJsselmuiden.

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie