Verslag: Gehavend KHC pakt punt tegen CSV Apeldoorn

30

Afgelopen zaterdagmiddag trad KHC thuis aan tegen CSV Apeldoorn. Beide teams promoveerden vorig seizoen vanuit de 1e klasse naar de 4e divisie, maar hadden een moeizame start van de competitie. KHC-coach Jan Kromkamp was door droevige familieomstandigheden afwezig, waardoor zijn team al met een flinke tegenvaller begon. Bovendien miste KHC meerdere basisspelers, waardoor het moest vertrouwen op invallers. Deze invallers bleken echter goed opgewassen tegen de druk.

De wedstrijd begon direct met een grote kans voor CSV Apeldoorn. Een gevaarlijke hoekschop resulteerde in een schot dat naast het doel ging. KHC kreeg hiermee een duidelijke waarschuwing, maar bleef moeite hebben om onder de druk van CSV uit te komen. De bezoekers kregen de beste kansen, maar slaagden er niet in om het net te vinden. Na een stroeve start begon KHC zich te herpakken en dat resulteerde in een fraai doelpunt van Rowan Lorist in de 16e minuut. Even later leek CSV de gelijkmaker te scoren na een slordige fout van KHC op het middenveld, maar invaller-doelman Bryan Wielandt hield zijn team op de been met enkele knappe reddingen. KHC dacht zelfs de score te verdubbelen via opnieuw Lorist, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. De ruststand bleef daardoor 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze toonde KHC veerkracht en probeerde het met fysieke inzet en strijd de overwinning over de streep te trekken. Giorney Rojer en Jonathan van Marle kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar faalden in de afronding. Aan de andere kant werd CSV steeds gevaarlijker, vooral omdat KHC duidelijk vermoeid raakte. In de 78e minuut kwam CSV via Laurence van den Enk dan ook op gelijke hoogte. Slechts een minuut later leek het zelfs 1-2 te worden, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter werd dit doelpunt afgekeurd.

KHC probeerde in de slotfase nog een keer aan te zetten, maar een laatste poging van Jonathan van Marle miste kracht om tot een doelpunt te leiden. De scheidsrechter, Martin Wever, deelde relatief snel kaarten uit, maar leidde verder een prima wedstrijd.

Al met al leverde de wedstrijd een terecht gelijkspel op, met een 1-1 eindstand. Hoewel CSV vooral in de eerste helft de betere kansen kreeg, vocht KHC dapper en toonde karakter. Met wat meer geluk had er misschien een overwinning ingezeten voor de thuisploeg.

Man van de wedstrijd: Bryan Wielandt, de invaller-doelman die met meerdere reddingen zijn team overeind hield.

Volgende week speelt KHC geen competitiewedstrijd, maar een districtsbekerduel tegen ASV Dronten. De wedstrijd begint om 14:45 op Sportpark De Venen in Kampen en wordt geleid door scheidsrechter Niels Mulder. Hopelijk kan KHC dan weer beschikken over een completer team en het thuispubliek trakteren op een overwinning.

Verslag: Tjibbe van Dijk / Foto’s John Zoetebier