Volkskerstzang Kamper Kribbe krijgt vervolg

Kerststal en schaapherders op kinderboerderij en natuurspeelplaats

Na het succes van vorig jaar (zie bovenstaand videoverslag) vindt de volkskerstzang Kamper Kribbe ook dit jaar weer plaats. Op de dag voor Kerst, donderdag 24 december, staan, door een krachtenbundeling van verschillende organisaties, kinderboerderij Cantecleer en de Natuurspeelplaats helemaal in het teken van het kerstverhaal.

Het succes van de eerste Kamper Kribbe vorig jaar vraagt om navolging. Enkele honderden bezoekers kwamen toen naar de kinderboerderij om de kerststal te bezichtigen en kerstliederen te zingen. Dit jaar lopen ook weer allerlei figuranten rond en zijn er leuke kerstactiviteiten te doen.

Kamper Kribbe is dit jaar uitgebreid met de naastgelegen Natuurspeelplaats. Bezoekers wanen zich daar in Bethlehem, waar de schaapherders als eerste getuigen waren van de geboorte van Jezus. Kortom, een unieke mogelijkheid voor het hele gezin om zich een beeld te vormen van het bekende Bijbelverhaal.

Kamper Kribbe vindt plaats op 24 december van 14u00 tot 20u00. Dit kerstfeest wordt om 19u00 uur afgesloten met een volkskerstzang voor het hele gezin onder leiding van de Broederband. Het muziekkorps speelt ook ’s middags al vrolijke kerstmuziek op de kinderboerderij.

Het kerstevenement wordt mogelijk gemaakt door Kinderboerderij Cantecleer, Multifunctioneel Centrum ’t Ukien, de Broederband, Studio ZIZ, Rebekka van Ommen, Stichting Present, MacHelp en Kampen.nl. De organisatie zoekt nog vrijwilligers en figuranten. Alle leeftijden zijn welkom en voor informatie en aanmelding kan men terecht op www.kamperkribbe.nl.

Jozef en Maria van Campen

Vorig jaar schonk KampenOnline veel aandacht aan dit evenement en aan Jozef en Maria van Campen die rondtrokken en zelfs bij de burgemeester op audiëntie gingen. De volgende artikelen en videoreportages publiceerde KampenOnline over het evenement in 2014.

Jozef en Maria van Campen testen gastvrijheid Kampenaren
Kamper Kribbe nieuw kerstevenement
Opwinding in het stadhuis door Jozef en Maria (video)
Op bezoek bij Jozef en Maria van Campen (video)

Jozef en Maria