Vespignani en Rijke komen KHC versterken

Routinier Maurice Vespignani (28) en Delano Rijke (21) van buurman DOS Kampen spelen komend seizoen op sportpark ‘De Venen’.

Vespignani is inzetbaar op alle posities in de verdediging. Hij speelde zijn hele carriëre voor Dosk en was zelfs enkele jaren de aanvoerder van de poelänten.

Ik heb een nieuw avontuur wel eens overwogen maar de stap nooit gezet. Met deze nieuwe uitdaging wil ik er de laatste jaren van mijn carriére alles uithalen en belangrijk zijn. KHC heeft een andere speelstijl en een duidelijk plan. Ik denk daarom dat dit voor mij de juiste keuze is.’

Rijke is een linksback die zijn jeugdopleiding bij DOS Kampen en deels bij de jeugdacademie van PEC Zwolle doorliep.

Ik heb veel ambitie en wil graag nog hogerop. Ik heb het gevoel dat hiervoor wat extra’s nodig is. De positieve gesprekken hebben mij ervan overtuigd dat ik bij KHC betere kansen heb om mij verder te ontwikkelen. Leuk is ook dat mijn opa bij KHC jarenlang jeugdvoorzitter was en lid van verdienste. Dus ook wat familieleden maak ik blij met deze stap’.

KHC is blij met de komst van beide spelers. Hiermee zijn de belangrijkste vrijgevallen schakels weer ingevuld en is de selectie voor komend seizoen nagenoeg compleet.