HomeRegiosport*Video + Audio * VVOG - Go Ahead Kampen 2-2

*Video + Audio * VVOG – Go Ahead Kampen 2-2

Marcel van der Steege startte met de volgende 11 spelers:

Jasper Fix / Andre Timmerman / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Mark Koomen
Sander Morren / Nick Bakker / Yoshua van Marle Hicham Ziyech / Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

Beluister HIER het gesprek wat totalsportreport.nl had met trainer Marcel van der Steege

Na een redelijk gelijk opgaande 1e helft, met de beste kansen voor de rood gelen, nam Kowet in het begin van de 2e helft het heft in handen. Door 1 lange bal die verkeerd achter de verdediging viel, leek de wedstrijd in de 54e minuut toch in het voordeel van VVOG te gaan kantelen. Mark Koomen kreeg rood en de penalty werd benut. Go-Ahead Kampen toonde echter veel veerkracht door in blessuretijd met 10 man de verdiende gelijkmaker te produceren !!

Het was vanmiddag voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd in Harderwijk. Bij winst kon er namelijk wat afstand genomen worden van de onderste plekken. Madih Doufikar had het weer eens op zijn heupen en hij was een plaag voor de verdediging van VVOG. In de 1e minuut kwam hij met een knappe sprint van zeker 40 meter goed door aan de linkerkant, gaf de bal voor op Jurrian Zandbergen, maar een verdediger van VVOG kon de bal net op tijd wegwerken. 5 minuten later was het weer Madih die gevaarlijk was. Hij krulde de bal richting de rechter bovenhoek maar zijn poging ging een halve meter over de goal. In de 11e minuut werd VVOG voor het eerst gevaarlijk.

De uitstekend spelende Samir Merraki kon alleen op Jasper Fix afgaan, zijn harde schot werd goed gepakt, maar ging toch over Jasper heen waarna Andre Timmerman op de doellijn redding kon brengen. Na 19 minuten kwam Madih goed door, er volgde een schot dat maar net voorlangs ging. Kort hierna was het wederom Madih die in kansrijke positie schoot, maar doelman Reinier Romkes kon redding brengen met de voet. Het leek een kwestie van tijd voordat er een doelpunt zou gaan vallen. Halverwege de 1e helft volgde er een gevaarlijke vrije trap van Jeroen van den Bosch. De bal belandde bij Edwin Starke, die verlengde waarna Romkes de inzet maar half kon pareren. Madih was eerder bij de bal en gaf vanaf de achterlijn goed voor op de vrijstaande Yoshua van Marle, helaas voor de rood gelen ging zijn kopbal over.

De druk van Kowet nam daarna wat af en VVOG was voornamelijk via Merraki dreigend. In de 40e min kwamen de Harderwijkers iets tegen de verhouding in op voorsprong. 3 spelers van Kowet dachten dat er een vrije trap mee werd gegeven, maar de leidsman besliste anders en gaf VVOG de vrije trap. Die werd snel genomen en via de linkerkant kon Rick Boersma doorkomen en een voorzet afleveren bij spits Erwin Schouten. De ervaren spits wist wel raad met dit buitenkansje en tikte goed binnen, 1-0. De ploeg van interim trainer Jan Okke Koers kon niet lang genieten van de voorsprong, want in de 42e min was het alweer 1-1. Hicham Ziyech gaf een voorzet op Madih, en die scoorde schitterend middels een halve volley. De bal belandde in de verre rechter bovenhoek. Rust 1-1.

In de 2e helft probeerden de rood gelen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit leek voorspoedig te gaan maar door 1 lange bal die verkeerd achter de verdediging viel, leek de wedstrijd in de 54e minuut toch in het voordeel van VVOG te gaan kantelen. Mark Koomen kreeg rood en de penalty werd benut, 2-1. Kowet bleef echter met 10 man ook de bovenliggende ploeg. 5 minuten na de goal volgde een kort genomen corner, Jurrian gaf de bal voor maar zijn inzet werd met de nodige moeite weer verlengd tot corner. Uit die corner kon Sander Morren schieten maar zijn inzet was een prooi voor Romkes. Met man en macht werd er door de gasten geprobeerd om wat te forceren, maar VVOG hield stand en leek in de 86e min de wedstrijd te gaan beslissen via de vaak ongrijpbare Merraki, maar Jasper Fix hield zijn ploeg op de been. Na 91e minuten gaf de verder zeer matig lijdende scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten (toonde om bijna elk wissewasje een gele kaart) een vrije trap aan de gasten. Jeroen van den Bosch ging achter de bal staan en krulde de bal geweldig mooi in de verre linker bovenhoek, 2-2. Grote vreugde bij iedereen die Kowet een warm hart toedraagt!! Ver in blessuretijd nog een hele grote kans voor Yoshua van Marle. Hij kreeg de bal rond de penaltystip precies voor zijn voeten, haalde snoeihard uit, maar zijn poging ging centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Ook VVOG kreeg daarna nog een goede mogelijkheid, maar weer was het Jasper die attent was en daardoor bleef het bij 2-2.

Na afloop waren de meningen verdeeld. Moesten we blij zijn met dit punt of hebben we er 2 verloren? Bij mij heerst nu toch een tevreden gevoel, want als je bijna de gehele 2e helft met 10 man moet voetballen en dan toch nog in blessuretijd gelijk weet te maken, moet je tevreden zijn. Door dit gelijke spel zijn we nu al 5 wedstrijden op rij ongeslagen en inmiddels staan we niet meer op de degradatieplekken, maar één plaats boven de veilige streep.

Volgende week staat er weer een finale op het programma. IJs en weder dienende ontvangen we dan in Kampen het in problemen verkerende Berkum. Aanvang 15.00 uur !!