Video: Domper bij tewaterlating zeeschip Joint Runner

Teleurstelling voor enkele oud-medewerkers van voormalig scheepswerf Peters.

Vandaag werd het zeeschip de Joint Runner 1 te water gelaten bij voormalig scheepswerf Peters aan de Haatlanderdijk. Een feestelijk moment voor een scheepsbouwer. Dat dachten ook enkele oud medewerkers van de vorige jaar failliet verklaarde scheespwerf Peters. Zij kwamen bedrogen uit, want zij waren niet welkom bij de tewaterlating. Bij de toegangspoort kregen zij, en ook de pers, te horen dat ze er niet in mochten. Een grote teleurstelling voor de oud-medewerkers, want enkelen hadden nog meegewerkt aan de bouw van het zeeschip.

In april 2014 ging scheepswerf Peters failliet en werd toen gekocht door Bodewes scheepswerven uit Hasselt. Op dat moment moest het zeeschip nog afgebouwd worden. Dat werd niet gedaan door de medewerkers van Peters. Bouwers van de Friese werf Barkmeijer Stroobos gingen er mee aan de slag.

De redactie van KampenOnline heeft contact opgenomen met de bouwer voor een reactie op de vraag waarom er geen toegang was voor de oud-medewerkers.
Commercieel directeur de heer Veraart: “Wij betreuren het zeer dat de oud-medewerkers hier niet bij aanwezig konden zijn. Met de opdrachtgever hadden we afgesproken er geen feestelijk tintje aan te geven. Naast een delegatie van de opdrachtgever waren er alleen mensen aanwezig die de laatste periode actief betrokken zijn geweest bij de afbouw van het schip op de werf. Ook de pers is daarom niet uitgenodigd. Het schip zal begin mei naar Harlingen worden versleept. Eind dit jaar zal er bij de definitieve oplevering een groter evenement plaats vinden. We zullen bij de organisatie hiervan gaan bekijken of wij de oud-medewerkers van scheepswerf Peters een uitnodiging gaan sturen. Meer kan ik niet toezeggen.”

heer fijn-oud-medewerker

De heer Fijn ( Oud-medewerker voormalig scheepswerf Peters) : “Jammer dat wij er niet bij mochten zijn.”

Uitje leerlingen De wegwijzer.
Voor de leerlingen van basisschool De Wegwijzer was het woensdag wel een klein feestje. Zij mochten mee met de snelle rubberboot van Hester en Nikki van het zeilschip Summertime uit Kampen. Zo konden zij de tewaterlating van het schip van dichtbij beleven.
leerlingen de wegwijzer