dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurVideo: Geloei van koeien vanaf de Nieuwe Toren

Video: Geloei van koeien vanaf de Nieuwe Toren

-

Tijdens de Weg van Kunst heeft Kunstenaar Peter Schräder met een geluidscompositie vanaf de Nieuwe Toren een Kamper ui doen herleven. Door het het laten klinken van het geloei van koeien herleeft het verhaal van de opgetakelde koe, die het gras op de toren kort moest houden.

Koe Nieuwe Toren - Kampen
Waar komt dat geloei toch vandaan?

 

Voor degene die het verhaal van de Koe aan de toren niet kent:
Boven op de toren en meer precies op de omloop van de Nieuwe Toren woekerden plukken gras welig. Door de burgemeester en schepenen werd besloten een koe van één van de vele Kamper stadsboerderijen op te hijsen naar de omloop van de toren zodat zij daar het gras weg kon grazen. De koe werd met een touw om de nek naar boven gehesen. Toen de koe halverwege was riepen de Kampenaren: “Kijk toch eens hoeveel trek ie heeft. De tong hangt al uit z’n bek.”

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen