zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosport*Video* Go Ahead Kampen – AZSV 1-5 !

*Video* Go Ahead Kampen – AZSV 1-5 !

-

Een video impressie en de doelpunten van de wedstrijd in de zaterdag hoofdklasse C tussen Go-Ahead Kampen en AZSV uit Aalten van 12 april 2014. Uitslag 1 – 5. Scheidsrechter dhr. Dijkstra.

26e min 0-1 Robbin Thuss
28e min 0-2 Niek te Veluwe
63e min 0-3 Freek Mulder
81e min 0-4 Tim Eisink
82e min 1-4 Kevin Smit
87e min 1-5 Stijn ter Haar

Marcel van der Steege had gekozen om Hussein Raza als linksback op te stellen. Helaas was Jurrian Zandbergen nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Hij begon wel op de bank. Verder misten we wegens blessures Muslu Nalbantoglu en Andre Timmerman.

In de beginfase van de wedstrijd zag het er totaal niet uit dat het mis zou gaan. Go-Ahead begon met aanvallend voetbal. In de 4e min een goede steekpass van Hicham Ziyech op Madih Doufikar, maar doelman Ruud Kempers was attent. 1 minuut later goed doorgaan van Hicham en hij verdiende een vrije trap. Eddo Wesselink gaf voor en Djeston Roosblad kwam maar net te kort om de bal binnen te knikken.

Na 7 minuten kreeg AZSV haar 1e mogelijkheid van de wedstrijd. Het schot van Jan-Willem Stronks werd echter simpel gekapt door Jasper Fix. Een minuut later was Madih weer gevaarlijk. Hij kwam uitstekend door aan de linkerkant, maar zijn schot werd goed met de voet gered door Kempers. Go-Ahead was beter dan AZSV en in de 14e min was het bijna Madih die na een misverstand tussen aanvoerder Stijn ter Haar en Kempers een teenlengte tekort kwam om te profiteren. 2 minuten later een goede voorzet van Hicham, maar Nick Bakker had het vizier niet op scherp en kopte over.

Na 25 minuten wist Jasper in 1e instantie een schot van Robbin Thuss nog te redden, maar kort hierna volgde een uitstekende voorzet van Niek te Veluwe en uit het niets kopte Thuss in de verre hoek raak, 0-1. 2 minuten na de openingstreffer werd het zelfs 0-2. Dit keer was het te Veluwe die simpel binnen kon schieten. Na het goede begin van Go-Ahead kantelde de wedstrijd in 2 minuten volledig in het voordeel van de Aaltenaren. De thuisploeg probeerde voor rust nog wel om wat te forceren, maar het ontbrak aan vertrouwen. Slechts één goede aanval. Madih zette een 1-2 tje op met Yoshua, maar het schot werd simpel gepakt door Kempers. Rust 0-2.

In de rust wisselde Marcel van der Steege 1 maal. Kevin Smit kwam in het veld voor Eddo Wesselink. Go-Ahead probeerde na rust wel om de aansluitingstreffer te produceren. In de 49e min kwam een afgeslagen corner terecht bij Sander Morren. Hij gaf voor en Yoshua kopte in kansrijke positie naast. 1 minuut later een schot van Nick Bakker dat over het doel verdween en kort hierna een voorzet van Nick en toen was het Sander die naast kopte. De storm ging na een kwartier liggen.

Na een goed genomen corner van Wietse Kämink was het Freek Mulder die de 0-3 aantekende en hiermee de wedstrijd in het slot gooide. Het zelfvertrouwen was hierdoor volledig weg en de gasten speelden een gewonnen wedstrijd. De beste actie van de middag was van Madih Doufikar. Met een snelle rush over de linkerkant passeerde hij 3 verdedigers, maar zijn schot werd uitstekend met de voet gepakt door Kempers. Jurrian Zandbergen kwam in het veld voor Hicham Ziyech. Kempers liet vanmiddag zien een uitstekende doelman te zijn. 2 schoten van Madih pareerde hij knap. In de 72e min een counter van AZSV, Thuss schoot goed in, maar Jasper redde prima. Een kwartier voor het einde mocht Michael Jonker nog invallen voor Djeston Roosblad. Uit een snelle uitval wist invaller Tim Eisink hard in de korte hoek binnen te schieten, 0-4. 1 minuut later toch een doelpunt voor de rood gelen. Na goed terugleggen van Nick Bakker was het Kevin Smit die met een geplaatst schot de eer wist te redden, 1-4. Het slotakkoord was echter voor AZSV. Aanvoerder Stijn ter Haar schoot in de 87e min een gegeven penalty onberispelijk binnen, 1-5.

Dit was een cruciale wedstrijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse C. De rood gelen zijn vanmiddag echter volledig door de ondergrens gezakt tegen directe concurrent AZSV. Felicitaties voor de ploeg van trainer Dennis van Toor. Door deze pijnlijke nederlaag is de realiteit dat er de komende weken maar 1 doelstelling moet zijn en dat is om in ieder geval nacompetitie te realiseren !!