Video: Kerstfeest Kampen 2014 begint met volkskerstzang

KAMPEN – Het kerstfeest in Kampen is gisteravond begonnen met een sfeervolle volkskerstzang bij kinderboerderij Cantecleer. Tevens werd het driedaagse Kerstevenement Kamper Kribbe hiermee beeïndigd. Het evenement trok over de hele dag enkele honderden bezoekers naar de kinderboerderij.

Kamper Kribbe is een combinatie van de reis van de eigentijdse Jozef en Maria van Campen op zoek naar de gastvrijheid van Kampenaren en een volkskerstzang met figuranten en een levende kerststal. Jozef en Maria van Campen sloten hun reis af op de kinderboerderij, die de hele dag omgetoverd was tot Bethlehem-stad. Bezoekers waanden zich in Bethlehem.

Foto: Foto Tennekes.
Foto: Foto Tennekes.

Organisatie kan tevreden terugkijken..

De volkskerstzang met verhaal van Rebekka van Ommen als Maria werd ook goed bezocht. Speciale rollen waren weggelegd voor verhalenverteller Reijer van ‘t Hul als schaapherder en burgemeester Bort Koelewijn als burgemeester van Bethlehem. De Broederband begeleidde de samenzang, die na enkele decennia is verplaatst van de Derde Ebbingestraat naar de kinderboerderij.

De reis en andere activiteiten zijn terug te lezen op www.kamperkribbe.nl.

VIDEO –

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*