dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurVideo Nettie in Beeld

Video Nettie in Beeld

-

Eef Diteweg behoort tot de eerste lichting studenten aan de kunstacademie in Kampen. Halverwege zijn opleiding stapte hij over naar de kunstacademie in Enschede. Daar kreeg hij aan het einde van zijn opleiding het compliment dat hij al flink eigenwijs was en dat vooral moest blijven. Daarna volgde een levenslange zoektocht als kunstenaar. Met steun van zijn partner en vaste model Nettie Sotthewes. CultuurZIEN zocht Eef Diteweg op in zijn atelier nabij Hardenberg. Daar ontmoetten zij Eef en Nettie.

Aan de Moeshoek onder Hardenberg is de tentoonstelling ”Nettie in Beeld” te zien. Een overzicht van veertig jaar lang steeds het zelfde model tekenen en schilderen. Beeldend kunstenaar Eef Diteweg neemt ons mee door de tentoonstelling en zijn leven met Nettie.

”Nettie in Beeld” is deel 26 uit de serie Weerloze Waarden. Weerloze Waarden is een videoserie van cultuurZIEN over kunst en cultuur in Kampen en de regio. Diverse voor Kampen interessante kunstenaars zijn inmiddels in de serie geportretteerd. De video’s worden verspreid via de lokale digitale media. Ook is Weerloze Waarden te vinden op youtube en op de website cultuurzien.nl

De tentoonstelling ”Nettie in Beeld” is nog tot 6 mei te bekijken aan de Moeshoekweg 29a in Hardenberg. Voor een bezoek graag vooraf even contact opnemen.

De video ”Nettie in beeld” is in de player hieronder te zien:

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen