Video: Officiële opening Brasserie de Smaeck van Campen

Naast een gezellige brasserie is de Smaeck van Campen een leerwerkplaats voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.


Donderdag vond de officiële opening van leerwerkplaats De Smaeck van Campen plaats. De eigenaressen Dineke Diender en Deanne Hoving hebben vier maanden, samen met vrienden en familie en hun echtgenoten, hard gewerkt om het pand aan de Oudestraat 97 te verbouwen tot een gezellige brasserie. De afgelopen twee weken is er proefgedraaid en zijn de gasten unaniem erg tevreden en complimenteus

De openingshandeling werd verricht door de eigenaressen zelf. KampenOnline was aanwezig en sprak met de beide eigenaressen en natuurlijk waren we nieuwsgierig wat er op het menu staat.

Positieve benadering en (dagelijks aanwezige) professionele begeleiding moet leiden tot jongeren die weer vertrouwen hebben in zichzelf en leren van een knelpunt een mogelijkheid te maken om zo te komen tot verandering in gedrag en perspectief.

De brasserie is het middel om dat doel te bereiken. De brasserie moet een plek worden, waar gezelligheid belangrijk is en waar men elkaar kan ontmoeten en kan genieten van huisgemaakte gerechten en een lekker drankje voor een goede prijs.

Vanaf deze week zullen de eerste jongeren starten bij de Smaeck van Campen om in een aantal maanden tot een jaar sociaal vaardiger te worden zodat de kansen op de arbeidsmarkt of op school worden vergroot, een realistisch toekomstperspectief krijgen en leren een stap te zetten in een zelfstandig bestaan.