zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurVideo: Onthulling kunstwerk IJsselfront

Video: Onthulling kunstwerk IJsselfront

-

Op vrijdag 11 april jl. onthulde Burgemeester Koelewijn een kunstwerk van het IJsselfront te Kampen. Het werk heeft een vaste plek gekregen in het atrium van het vernieuwde verzorgingshuis ‘Margaretha’ aan de Burgwal. De Stichting Verenigde Gasthuizen wil allerlei elementen in het gebouw brengen, die zoveel mogelijk herinneren aan de jeugd van de bewoners. Het IJsselfront is daar één van en staat bekend als een van de mooiste van Nederland.

Over het kunstwerk is heel lang gepraat. Al in 2007 is kunstenaar Jan Schilder eraan begonnen, op initiatief van raadslid Cor Adema en de voorzitter van de Stichting Verenigde Gasthuizen, Jan Visser. Het uiteindelijke resultaat is meer dan 18 meter lang en 60 centimeter hoog. Het gehele stadsfront van Kampen staat er op afgebeeld over een lengte van 2 kilometer.
Grafisch vormgever, cartograaf en kunstenaar Jan Schilder is er ongeveer duizend uur mee bezig geweest.

Schilder ontving vlak voor de onthulling de zilveren legpenning van de gemeente Kampen, als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten en prestaties op het gebied van kunst en cartografie.

Bekijk bovenstaande video met daarin een gesprek met de kunstenaar over hoe het idee is ontstaan en het kunstwerk tot stand is gekomen.

Het Kunstwerk in het Atrium van Margaretha
Het Kunstwerk in het Atrium van Margaretha

Na afloop spraken wij ook met de voorzitter van de Stichting Verenigde Gasthuizen Kampen Jan Visser. Klik hieronder op de player om het interview te bekijken.

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen